određeno vrijeme

[VIDEO] Jandroković o rekonstrukciji Vlade: U ovom trenutku sve je otvoreno

01.04.2022 u 14:27

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u petak da je u ovom trenutku sve otvoreno oko pitanja rekonstrukcije Vlade te kako je premijeru Andreju Plenkoviću potrebno još neko vrijeme da izađe sa svojim prijedlozima

U medijima se nagađa kako bi moglo doći do spajanja ministarstva obrane i branitelja, a Jandroković je u odgovoru na pitanje je li otpisano spajanje nekih ministarstava novinarima kratko rekao da je "u ovom trenutku sve otvoreno".

"Pustimo predsjednika da izađe s prijedlozima i onda ćemo izaći pred javnost i objasniti", kazao je u Gudovcu gdje je sudjelovao na Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu.

Upitan kada se očekuje rekonstrukcija, Jandroković je istaknuo da je za to zadužen predsjednik Vlade koji je i sam rekao da mu treba određeno vrijeme. Novinare je zanimalo i je li sigurno mjesto ministrice poljoprivrede Marije Vučković koju je "nahvalio" u svom govoru na sajmu, na što je pojasnio kako je iznio činjenice jer ministrica kvalitetno i stručno govori o svom resoru te dobro radi svoj posao. Odgovarajući na pitanje postoje li kriteriji o tome koji ministri odlaze, a koji ostaju, Jandroković je ponovio da je premijer Plenković taj koji bira svoje suradnike i tim.

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Špehar

"Tako je bilo uvijek, tako će biti i sada. Kada prvo HDZ-u, pa onda koalicijskim partnerima predstavi što planira učiniti, dakle rekonstrukciju Vlade, nakon toga ćemo ići u Hrvatski sabor", rekao je.

Na tvrdnje 'mostovca' Nikole Grmoje da je uspio prikupiti 31 potpis za prijedlog o pokretanju opoziva potpredsjednika Vlade Miloševića te ministara rada i gospodarstva Josipa Aladrovića i Tomislava Ćorića, Jandroković je podsjetio kako, nakon što se taj prijedlog uvrsti u dnevni red, Vlada na njega mora odgovoriti u roku od osam dana, a Sabor tu točku mora raspraviti u roku od 30 dana.

Na komentar novinara da se to možda neće dogoditi s obzirom da bi oni mogli otići iz Vlade prije nego što to dođe na dnevni red, Jandroković je uzvratio: "Dobro ste to primijetili".

Upitan znači li to da imaju rješenje za tu situaciju, Jandroković je poručio: "Koliko god Grmoja mislio da je mudar, uvijek mi nađemo rješenje".

Na pitanje ide li se prema tome da ne bude referenduma koji traže Mostove inicijative, odgovorio je kako prvo treba vidjeti što će o njima reći Ustavni sud, dok je na komentar kako u Saboru mogu unijeti promjene koje se traže referendumskim pitanjima, pa onda referenduma neće biti, novinarima ponovio: "I to ste dobro primijetili, ali vidjet ćemo hoće li biti tako".