šef sabora u ljubešćici

Jandroković o rejtingu HDZ-a: Očito građani prepoznaju napore koje Vlada čini. Gospodarski rast je iznad svih očekivanja

21.09.2021 u 18:38

Bionic
Reading

Projekt „Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica” pokazuje koliko je isplativo biti članom Europske unije, naglasio je u utorak predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković na završnoj konferenciji projekta, dodavši da će Hrvatskoj u idućih sedam godina na raspolaganju biti oko 24 milijarde eura iz različitih fondova i programa EU

Cilj projekta Poduzetničke zone u Ljubešćici, pokrenutog 2011. godine, bio je izgraditi komunalnu i elektroenergetsku infrastrukturu za razvoj poduzetništva i privlačenje investicija.

Izgrađeno je gotovo 6 tisuća četvornih metara prometnica, više od tisuću metara oborinske kanalizacije te javna rasvjeta, a od ukupno 7,86 milijuna kuna, sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 4,79 milijuna kuna, dok je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU za njegovu realizaciju osiguralo 1,55 milijuna kuna.

„Taj će projekt osigurati daljnji gospodarski razvoj ne samo ove općine, nego i Varaždinske županije, ali i nova radna mjesta”, rekao je Jandroković naglasivši kako je iznimno važno da je riječ o gotovo 90 posto europskih sredstava.

„Kad zbrojimo prvih osam godina, Hrvatska je u plusu otprilike 44 milijarde kuna, a ono što nas tek čeka jest prava prilika za razvoj jer u idućih sedam godina na raspolaganju nam je otprilike 24 milijarde eura iz različitih fondova i programa EU”, poručio je.

Na svečanosti u Ljubešćici je kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića bio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je istaknuo da se u Hrvatskoj trenutno oko 25 milijardi kuna ulaže u projekte prometne infrastrukture, a neki se već provode na području Varaždinske županije.

„To je brza cesta Varaždin-Ivanec-Krapina, izgradnja istočne obilaznice Novog Marofa koja ide polako svome kraju, a pripremamo i ulaganje u željezničku infrastrukturu”, rekao je Butković naglasivši da je suradnja s Varaždinskom županijom izvrsna.

Dobru suradnju potvrdio je župan Anđelko Stričak, podsjetivši da je hrvatska Vlada mjerama za očuvanje radnih mjesta omogućila da se na područje Varaždinske županije slije 451 milijuna kuna.

Jandroković na upit novinara u utorak je komentirao rezultate posljednjeg istraživanja političkih preferencija, prema kojima je HDZ i dalje vodeća stranka u Hrvatskoj.

„Očito je da građani prepoznaju napore koje Vlada čini i u suzbijanju pandemije, ali isto tako i u svakodnevnom životu. Gospodarski rast je iznad svih očekivanja i uz izvrsnu turističku sezonu realiziraju se brojni projekti”, rekao je Jandroković.

Dodao je i da je velika većina ljudi očito svjesna da samo odgovornom politikom država može ići naprijed te da je to rezultat koji je HDZ ostvario, dok se oporba bavi samom sobom.