bez državnog vrha na komemoraciji

Jandroković ne ide na Bleiburg, šalje Antu Sanadera

15.05.2019 u 09:25

Bionic
Reading

Iako je Sabor pokrovitelj obilježavanja bleiburške tragedije, šaf parlamenta Gordan Jandroković ove godine neće biti na komemoraciji

Komemoracija se održava u subotu, a kako su izvijestili iz ureda predsjednika Sabora, na njoj će kao izlaslanik Gordana Jandrokovića nazočiti predsjednik Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove Ante Sanader.

Jandroković će počast bleiburškim žrtvama odati u četvrtak kada će položiti vijence na Bleiburškom polju, u Teznom i Macelju.

Na komemoraciji neće biti ni predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja inače ne dolazi ni na komemoracije na Bleiburgu ni u Jasenovcu. Predsjednica je na Bleiburgu bila prije tjedan dana kada je položila cvijeće i zapalila svijeće.

Na komemoraciji u Bleiburgu neće biti niti premijera Andreja Plenkovića koji taj dan ima druge obaveze. Naime, u subotu se u Zagrebu održava veliki skup HDZ-a i Europske pučke stranke, a tim povodom u Hrvatsku dolazi i njemačka kancelarka Angela Merkel. Uz skup Plenković će odraditi i bilateralni susret s njemačkom kancelarkom.