od sutra u westinu

Jandroković: Nadam se da se nakon Uskrsa vraćamo u saborsku zgradu

06.04.2020 u 11:55

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je u ponedjeljak kako bi Sabor nakon Uskrsa mogao nastaviti zasjedati u svojoj zgradi na Trgu svetog Marka, koju je oštetio nedavni potres.

Građevinari i statičari su danas još jednom u saborskoj zgradi, još jednom procjenjuju sabornicu i ako sve bude u redu, 15. travnja bi bili u Saboru i nastavili rad, rekao je Jandroković zastupnicima koji od potresa zasjedaju u staroj Ininoj zgradi u Šubićevoj ulici.

U utorak će, međutim, zasjedati u hotelu Westin kako bi mogli glasovati o raspravljenim zakonima, među kojima je i Vladin travanjski paket pomoći gospodarstvu te poštovati mjere zaštite od zaraze koronavirusom.

U Westinu imamo glasovanje, jer ovaj prostor nije nedovoljno velik, rekao im je Jandroković, navodeći plan sutrašnjeg rada.

U 9,30 sati kreće izjašnjavanje o amandmanima, u podne se glasuje, slijede slobodni govori, pa SDP-ov paket zakona za pomoć gospodarstvu pogođenom epidemijom koronavirusa.

Nakon toga bi završili sa zasjedanjem i nastavili 15. travnja, nadam se u saborskoj zgradi na Trgu svetog Marka, rekao je predsjednik Sabora.