ZNAKOVIT KOMENTAR

Jandroković na pitanje o Žalac citirao Vojka V: Možda netko je sabotira i protiv nje lobira, možda je Vlada, možda su Srbi, možda masoni...

21.03.2019 u 13:07

Bionic
Reading

Nakon što je ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac jučer poručila kako sumnja da joj afere podmeće netko iz HDZ-a, o tome se oglasio i glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora Gordan Jandroković

Radi li se o unutarstranačkom obračunu, Jandroković nije imao odgovor. 'Nemam takvih spoznaja, ne mogu vam komentirati ništa novo jer sam to čuo jučer. ali na što točno ministrica misli, ne znam', rekao je Jandroković novinarima u Saboru.

Upitan je li neozbiljno od Žalac što je izašla s takvim optužbama, Jandroković se u odgovoru poslužio i stihovima Vojka V. 'Morate nju pitati. Glavni tajnici ne moraju sve znati. Možda postoje neke informcije koje do mene nisu došle. Možda netko je sabotira i protiv nje lobira, možda je Vlada, možda su Srbi, možda masoni', kazao je Jandroković, kroz smijeh.

Na pitanje vjeruje li on u priču ministrice Žalac da automobil nije njen, rekao je: 'Kaže da auto nije njen, pokazala je ugovore koji su na njene roditelje, a sada kakav je aranžman i što se dogovorilo, o tome spoznaja nemam'.

Jandroković je priznao da zna Josipa Stojanovića Jollya, ali da nisu bliski prijatelji. 'Nije me spomenuo da odsjedam u njegovom hotelu, nego je rekao da sam jednom bio. Bio sam prije dva ili tri tjedna kada sam bio na HDZ-ovom skupu u Šibeniku i tamo sam prespavao i sve platio. Poznajem ga, sreo sam se par puta s njim', poručio je.

Što se pak tiče natječaja za autobuse na kojem je pobjedio Stojanović, Jandroković kaže da je sve provjerio s ministrom Olegom Butkovićem preko čijeg su ministarstva išla europska sredstva. Jandroković kaže da tu ne bi trebalo biti utjecaja ministrice Žalac. 'Po proceduri kako se događala, shvatio sam da je ona potpisala da se odobre sredstva, da je natječaj provodilo splitsko poduzeće u suradnji s Ministarstvom prometa, tako da ne vidim poveznicu', kazao je Jandroković.