BITKA ZA ČELNO MJESTO HDZ-A

Jandroković i Milinović iznenađeni Šeksovim izmjenama

23.01.2012 u 15:26

Bionic
Reading

Članovi Predsjedništva i Nacionalnog vijeća okupili su se u središnjici HDZ-a kako bi donijeli odluku o datumu unutarstranačkih izbora. Prilikom ulaska u prostorije HDZ-a predsjednica stranke Jadranka Kosor novinarima se pohvalila kako je imala odlično jutro, jer je nakon uspjeha referenduma dobila mnoge čestitke, pa i od Hermana van Rompuya, predsjednika Europskog vijeća

Drugi stranački dužnosnici novinarima su prokomentirali i najave o izmjeni stranačkog statuta i smanjivanju broja delegata na izbornom saboru. Član predsjedništva Andrija Hebrang kazao je da je o toj ideji čuo iz medija, a upitan sviđa li mu se brojka od 1500 delegata, rekao je: 'Ja bih da bude 30 izaslanika i da pola njih bude izabrano za predsjednika stranke. To bi bilo dobro za demokraciju.'

HDZ-ov Gordan Jandroković podsjetio je da je na zadnjem saboru bilo 2.500 delegata te je kazao kako bi bilo odlično kada bi opet bilo tako. O ideji smanjivanja broja delegata ništa nije čuo ni zamjenik predsjednice stranke Darko Milinović, koji doduše ima plan za osvajanje njihove naklonosti.

'Delegate planiramo osvojiti programom, kao što sam rekao kada sam objavio kandidaturu, dakle programom, demokratizacijom stranke i uvjeren sam da će članovi HDZ-a to prepoznati i da ću postati predsjednik stranke', kazao je.

Upitan je li bilo razgovora o financiranju kandidata, rekao je kako očekuje da se o tome raspravi danas na sjednici Predsjedništva. 'Ne trebamo govoriti o velikim iznosima, trebamo se prilagoditi današnjoj situaciji i tako voditi izbore', zaključio je Milinović.

U 17 sati počela je sjednica Nacionalnog vijeća na kojoj bi se trebala donijeti odluka o datumu  unurtarstranačkih izbora.. Novinarima se na ulasku u stranačke prostorije obratio jedan od kandidata za šefa HDZ-a Drago Prgomet.

'Utakmica je već počela i sada je prekasno za mijenjanje pravila', prokomentirao je Prgomet najavu da će se izmjenama Statuta smanjiti broj delegata na saboru HDZ-a.