bivša televizijska novinarka

Plenković, Jandroković i Bandić uputili izraze sućuti povodom smrti Milke Babović

26.12.2020 u 13:59

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputili su izraze sućuti obitelji Babović u povodu smrti bivše sportašice i televizijske novinarke Milke Babović

'Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti gospođe Milke Babović, atletičarke i ikone hrvatskoga sportskog i televizijskog novinarstva. Impresivna biografija gospođe Babović i niz nagrada koje je primila za svoj rad svjedoče o njezinim brojnim uspjesima. Bila je prva sportska reporterka u Hrvatskoj, osnivačica i prva urednica sportske redakcije, a ostavila je traga u svim ostalim televizijskim programima, kao i svemu drugome čime se bavila. Brojnim je generacijama putem malih ekrana kao reporterka i komentatorica na jedinstven, osebujan i nezaboravan način prenosila ozračje i tijek sportskih natjecanja, a njezin je glas bio neizostavna kulisa nezaboravnih prijenosa umjetničkoga klizanja postajući s vremenom i jednim od njegovih simbola', poručio je premijer Plenković.

Jandroković: Na prijenosima Milke Babović odrasle su generacije ljubitelja sporta

'Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku istaknute hrvatske sportske reporterke i atletičarke gospođe Milke Babović.Kroz cijeli život bila je blisko vezana uz sport. Nakon sjajne atletske karijere, zbog čega je triput bila proglašena najboljom hrvatskom sportašicom, započela je još uspješniju karijeru u sportskom novinarstvu. Na Radio Televiziji Zagreb, kasnije Hrvatskoj radioteleviziji, gdje je pokrenula sportsku redakciju, provela je više od pola stoljeća.

Na prijenosima Milke Babović odrasle su generacije ljubitelja sporta. Osim nebrojenih reportaža i javljanja sa svih sportskih događaja, posebno su ostala upečatljiva njezina olimpijska izvještavanja, uvijek vrlo visokih profesionalnih standarda.Gospođa Babović nesumnjivo je bila mentorica brojnim kolegama, a dubok novinarski trag koji je ostavila, ostat će kao uzor budućim novinarskim naraštajima.U ovim teškim trenutcima za Vašu obitelj primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja uime Hrvatskoga sabora i moje osobno', stoji u priopćenju predsjednika Hrvatskoga sabora.

Bandić: Naša Milka bila je prvakinja i u borbi za prava i ravnopravnost žena

'Poštovana obitelji, s velikom tugom primio sam vijest o smrti sportske legende, naše drage Milke. Pomicala je granice kako u sportu, tako i u novinarstvu: od atletičarskih medalja i sportskih titula, do osnivačice sportske televizijske redakcije i uspješne urednice brojnih televizijskih emisija i komentatorice domaćih i svjetskih sportskih događanja.

  • +6
Milka Babović Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Za svoj rad, dobitnica je i nebrojenih nagrada, među kojima je i Nagrada Grada Zagreba za promociju sporta i tjelesne kulture u radu s djecom, ženama i bolesnim osobama. Naša Milka bila je prvakinja i u borbi za prava i ravnopravnost žena, a svojim primjerom zorno je dokazala kako žene mogu - sve. Njena požrtvovnost, upornost i izvanserijska izvrsnost u svemu što je radila tijekom bogate i plodne karijere mogu nam svima biti inspiracija i poticaj da budemo bolja verzija sebe, piše u priopćenju zagrebačkog gradonačelnika.

Na Twitteru se oglasila i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.