GRADONAČELNIČKE AMBICIJE?

Jandroković bi prijevremene izbore u Zagrebu

07.07.2010 u 21:24

Bionic
Reading

Gordan Jandroković, jedini kandidat za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a, izjavio je na izbornoj skupštini zagrebačkoga HDZ-a, koja je počela popodne, kako smatra da su potrebni prijevremeni izbori za zagrebačkoga gradonačelnika i Gradsku skupštinu

Jandroković je stanje u Zagrebu nazvao neodrživim te se zauzeo za prijevremene izbore za gradonačelnika, ali i za gradsku skupštinu jer je, kako je rekao, 'SDP jednako odgovoran za stanje u kojem se nalazi grad''.

Istaknuo je kako želi pokazati da je zagrebački HDZ 'snažna i vjerodostojna alternativa sadašnjoj vlasti, koja je grad dovela na rub financijskog ponora i iznevjerila povjerenje građana'.

Kao prioritet u Zagrebu istaknuo je borbu protiv korupcije, a najavio je da će se kao predsjednik GO HDZ-a zalagati za pobjedu HDZ-a na parlamentarnim izborima te da se u Zagrebu podigne spomenik prvome hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Izbornu skupštinu HDZ-a pozdravio je i predsjednik HSS-ove gradske organizacije Darko Vuletić, a gradski HSLS-ovci ispričali su se poslovnim obvezama. Gordan Jandroković je od raspuštanja GO HDZ-a u siječnju ove godine obnašao dužnost HDZ-ova povjerenika za Zagreb.

Zagrebačku gradsku organizaciju HDZ-a do siječnja je vodio Jasen Mesić, no tada je vrh stranke raspustio organizaciju zbog lošeg izbornog rezultata koji je u Zagrebu ostvario HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang.

Imenovano je povjerenstvo od 28 članova predvođeno Jandrokovićem, sa zadaćom da analizira rad mjesnih ogranaka i pripremi prijevremene unutarstranačke izbore.

Izbori su raspisani prije četiri mjeseca i provedeni u 202 temeljna ogranka i 17 područnih stranačkih odbora, a zagrebački HDZ-ovci izabrali su 86 novih predsjednika temeljnih ogranaka i osam novih predsjednika područnih odbora.