ZAŠTO NIJE BIO NA PROMOCIJI?

Jandroković: Agrokor nije crno-bijela priča, u jednom trenutku je bačena sjena na proces

30.10.2018 u 14:30

Bionic
Reading

Iako je gotovo pola Vlade na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem bila na jučerašnjoj promociji knjige Martine Dalić, među uzvanicima nije bilo predsjednika Sabora i glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića, koji je novinarima u Saboru pojasnio zašto se nije pojavio

Jandroković je novinarima pojasnio kako s Martinom dalić normalno komunicira, ali da je u vrijeme promocije imao svoj redovni intervju za Hrvatski radio te nije mogao biti na dva mjesta istovremeno.

Kazao je da i dalje ima isto mišljenje o procesu spašavanja Agrokora. 'Agrokor nije crno-bijela priča, to je svakome jasno. Ono što je tu meni najvažnije je da je taj proces priveden uspješno kraju, najbolje se to vidi iz odluke Visokog trgovačkog suda koji je potvrdio nagodbu, sud u Londonu donio je odluku o izručenju Ivice Todorića, rezultati Agrokora, Konzuma i ostalih dijelova Agrokora su izvrsni. Posao je obavljen kako treba i radi se o jednom velikom uspjehu. Ono što sam govorio kada se dogodila ta krizna situacija, ostajem pri tome i to mislim i sada', poručio je Jandroković.

Na pitanje zašto je Dalić morala otići ako je sve sjajno, Jandroković kaže: 'Nisam rekao da je sve sjajno. Danas kao da postoje dvije strane - jedna koja kaže da ništa ne valja i druga grupacija koja se ponaša kao da se ništa dramatično nije dogodilo. U trenutku kada je otkriveno da je anagažirana tvrtka u kojoj je radio bivši povjerenik Ante Ramljak od strane Alix partnersa reagirali smo, ne samo ja nego i drugi kolege iz HDZ-a i rekli smo da to nije dobro. Ja sam tada koristio izraz da mi to nije simpatično. To je bacilo sjenu na taj proces. Ali cjelokupni taj projekt je uspješno završen, sačuvana su radna mjesta, sačuvan je Agrokor, sačuvani su kooperanti, OPG-ovi. Ali ovdje je bačena sjena, žao mi je što se to dogodilo', kazao je Jandroković.

Upitan da li zamjera premijeru, ministrima i drugima iz HDZ-a što su se pojavili na promociji knjige, Jandroković je kazao da 'nikome ništa ne zamjera.'

Još jutros zbog nedolaska na promociju Jandrokovića je pohvalio SDP-ov Gordan Maras. 'Oporba uvijek govori ono što misli da će naštetiti vladajućima', kazao je Jandroković.

  • +11
Dolazak poznatih uzvanika na promociju knjige Martine Dalić Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL