TRGOVCI S NERETVE

Jambo prijavio HDZ za kupovanje glasača

27.05.2009 u 08:59

Bionic
Reading

Stipe Gabrić Jambo, koji se na lokalnim izborima kandidirao svojom vlastitom listom, prijavio je HDZ Izbornom povjerenstvu, tvrdeći da je u dolini Neretve bilo glasačkih makinacija

– HDZ je u Metkoviću kupio veliki broj glasova, i ja sam ih prijavio Izbornom povjerenstvu. Glasači su doslovno kupovani novcem, kaže Jambo, tvrdeći da se »pravilno« glasovanje potvrđivalo fotografiranjem mobitelom. Stipe Gabrić navodi da je HDZ u dolini Neretve kupio najmanje 2.000 glasova, »ali ni to im nije pomoglo«. »Kralj mandarina« za drugi je krug najavio pobjedu »njegovog« kandidata i za župana, piše Novi list

– Miru Buconjić pored moje liste u drugom krugu podržavaju i SDP i HNS, tako da se možemo nadati i toj poziciji, optimističan je Jambo, držeći i dalje da zbog samostalnog izlaska na izbore neće snositi nikakve posljedice u svojoj stranci.

– Predsjednik Frišćić i potpredsjednik Pankretić vidjeli su rezultate koje sam ja napravio u dolini Neretve, a znaju da sam im bitan i za ovo područje, ali i u Dalmaciji. Naš narod ovdje dole zna da je glas za mene i Miru Buconjić glas za bolju cijenu mandarina i grožđa.

A Stipe Gabrić Jambo sigurno može obećati da neće ići u nikakve koalicije sa strankom Luke Bebića, pa čak i ako se to od mene direktno bude tražilo iz vrha moje stranke, oštar je Jambo prema svom najvećem političkom suparniku. Najavio je kako u Pločama, koje gradonačelnika nisu izabrale u prvom krugu, podržava SDP-ovog kandidata Antu Karamatića.

– Prošli tjedan sam pokrenuo akciju darivanja srdela, podijelili smo nekoliko tona ribe. U Dubrovniku i Metkoviću je to išlo kao zahvala ljudima za povjerenje u prvom krugu, a u Pločama smo to napravili zajedno s SDP-om, čijeg kandidata za gradonačelnika HSS podržava, pojašnjava Stipe Gabrić Jambo situaciju u dolini Neretve, gdje je politička suradnja malo drugačija nego na državnoj razini.