lokalni izbori

Jakšić: Vlada planira privatizirati Podravku, to je dio Nacionalnog plana oporavka. Ne smijemo to dopustiti

07.05.2021 u 17:19

Bionic
Reading

Gradonačelnik Koprivnice SDP-ov Mišel Jakšić koji se bori za novi gradonačelnički mandat, rekao je u petak kako se ne smije dopustiti da Vlada RH proda Podravku, ustvrdivši da je privatizacija te velike kompanije dio Nacionalnog plana oporavka RH

Ne smijemo dozvoliti da Vlada proda Podravku budući da je privatizacija ove velike hrvatske kompanije dio Nacionalnog plana oporavka, kojeg je premijer Plenković ovih dana predstavio s puno entuzijazma, izjavio je na izvanrednoj konferenciji za novinare koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik SDP-a Jakšić.

Kaže kako je "došlo vrijeme da svi politički čimbenici u Koprivničko-križevačkoj županiji potaknu novu raspravu da se Podravka sa svojim značajem za hrvatsku prehrambenu i poljoprivrednu proizvodnju vrati na listu tvrtki od strateškog značaja za našu državu s koje ju je HDZ skinuo".

Podravina i Prigorje, dodao je Jakšić,  "moraju sada pokazati da nisu spremni prodati Podravku kako bi zauzvrat možda dobili šaku zobi ili raži za dvije, tri cestice ili par dječjih vrtića, jer odavno smo mi zaslužili i te ceste i vrtiće i prugu, ali i Podravku kao generator razvoja zemlje i ovoga kraja".

Predsjednik Gradskog vijeća Koprivnice Ivan Pal (HSS), koji se također kao koalicijski partner SDP-a bori za novi mandat,  upitao je na tiskovnoj konferenciji  'želimo li doista da ovakvu važnu prehrambenu industriju netko kupi i proizvodnju preseli negdje gdje je radna snaga jeftinija?'

"Ja strahujem, zbilja strahujem za Podravku i cijeli ovaj kraj. I zato pozivam sve političke opcije da se sada sastanu i kažu - ne", rekao je. 

Gradonačelnik Jakšić dodao je kako će od Vlade RH zatražiti pisani odgovor vezan za njezine planove s Podravkom.