bivši član uprave janafa

Jakša Marasović: Ne sjećam se da sam bio u Kovačevićevu Klubu. Snimljen sam? Ako sam i bio, popio sam samo jedan gemišt

22.09.2020 u 13:38

Bionic
Reading

Donedavni član Uprave Jadranskog naftovoda (JANAF) Jakša Marasović, koji je proveo punih osam godina u vodstvu ove državne tvrtke uz nedavno uhićenog Dragana Kovačevića, bio je među dvadesetak ljudi koji su se 11. studenoga prošle godine našli u Kovačevićevom 'Klubu' u Slovenskoj 9 u Zagrebu, kada je ovaj navodno primio dva milijuna kuna u gotovini od uhićenog poduzetnika Krune Peteka

Marasović tvrdi da se događaja ne sjeća - a ako je i bio ondje, da se radilo o vrlo kratkom posjetu.

'Ne sjećam se', kazao nam je Marasović kada smo kontaktirali s njime u utorak ujutro, dan nakon što je otkriveno da je u sklopu nadzora glavnih aktera afere zabilježen i njegov dolazak u 'Klub'. Bio je u vožnji.

'Ali snimljeni ste', upozoravamo Marasovića.

'Ako je i bilo tako, onda sam tamo boravio vrlo kratko', uzvraća on.

Tražimo da nam opiše prostor u kojemu su se tada našli deseci ljudi, mahom privatnih poduzetnika, ali i suprug bivše predsjednice države Jakov Kitarović. Po vlastitom priznanju, znao se ondje zateći i današnji predsjednik Zoran Milanović, a on je bacio rukavicu izazova i spomenuo da bi se o svojim posjetima mogli izjasniti i članovi današnje Plenkovićeve vlade.

'Ma, to je nekoliko kvadrata u prizemlju i nekoliko u podrumu', kaže Marasović.

Klub u Slovenskoj 9 Izvor: tportal.hr / Autor: Vedran Brkulj

'I šank?'

'Naravno, ja sam sigurno bio na šanku. Ako se to dogodilo na Martinje, kao što govore, onda sam sigurno popio jedan gemišt i otišao kući. Na Martinje policija hvata ove s više gemišta. Dakle: ne sjećam jesam li bio tamo tog dana, ali ako jesam, bio sam vrlo kratko. Popio piće i otišao', sažima Marasović i odbija svaki daljnji razgovor na ovu temu. Em je u vožnji, em ga - u njegovu stilu - ne zanima ni uznemirava što će tko pisati o njemu.

Jakša Marasović dugogodišnji je član HNS-a. Obnašao je dužnost u lokalnoj vlasti u Splitu, odradio više saborskih mandata, bio na čelu državne tvrtke Hrvatske vode, a od 2012. godine donedavno u upravi Janafa. Nakon toga otišao je u mirovinu.