IDS NUDI KOALICIJU SDP-U I HNS-U

Jakovčić: Neće se odustati od referenduma o Plominu 3!

31.08.2012 u 16:58

Bionic
Reading

IDS će za predstojeće lokalne izbore ponuditi suradnju SDP-u i HNS-u u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji, kao i u gradovima Puli i Rijeci, najavio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić na današnjoj konferenciji za novinare u pulskom sjedištu stranke, istaknuvši kako vjeruje u suradnju koalicije na svim razinama

'Vjerujem kako građani očekuju naše zajedništvo, iako mnogi govore o tome da bi se IDS-u možda više isplatilo da izađe iz koalicije i da bi na taj način ojačao svoju poziciju za lokalne i regionalne izbore. Međutim, mi želimo biti konstruktivni u ovoj državi, naročito u trenutku kada je objavljeno da je BDP u drugom kvartalu pao za više od dva posto', poručio je Jakovčić.

U ovom trenutku sadašnja Vlada nema alternativu, stoga IDS ne razmišlja i nije nikad raspravljao o mogućnosti izlaska iz Vlade nego, kaže Jakovčić, želi potaknuti Vladu da se Plan 21 realizira u potpunosti.

'Evidentno jest da se ide u smjeru koji je suprotan decentralizaciji u Hrvatskoj, mi ćemo razgovarati o tome s našim koalicijskim partnerima, zato što želimo vjerovati da Plan 21 je još uvijek živ dokument kojeg ova koalicija želi ostvariti', naglasio je.

Istarski župan i najdugovječniji predsjednik stranke na domaćoj političkoj sceni Ivan Jakovčić potvrdio je novinarima da se više ne namjerava kandidirati za župana, naglasivši pritom i da se doista povlači iz politike.

'Mislim da sam pošteno odradio tri mandata. Nisam bolestan, ali imam zdravstvenih problema, dijelom i zbog posla koji sam radio zadnjih 20 godina', izjavio je medijima Jakovčić. Napomenuo je i da u unutarstranačkoj utrci za kandidata za župana Istarske županije neće nikoga preferirati. Kako veli, stranka će otvoriti proceduru za izbor svog kandidata za župana.

Jakovčić je i ovom prilikom naglasio da IDS neće odustati od referenduma o Plominu 3 te rekao kako je uvjeren da će budući župan, kao i gradonačelnik Pule, biti iz IDS-ovih redova.