NOVI SLUČAJ 'KAMIONI'?

Jakovčić i Kozlevac pod istragom

10.12.2009 u 18:49

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak vezan uz nabavku vatrogasnih vozila za Vatrogasnu zajednicu Istarske županije i s tim u vezi zatražilo očitovanje od župana Ivana Jakovčića i zastupnika Dina Kozlevca

Predsjednik Povjerenstva Mate Kačan izvijestio je da je postupak pokrenut na prijedlog Damira Radnića, bivšeg vijećnika Županijske skupštine Istarske županije, da postoji sukob interesa jer su nabavljena skuplja vozila pa je time navodno oštećen proračun Istarske županije.

Vatrogasna vozila nabavljena su u vrijednosti od 70 milijuna kuna prije četiri godine, a u to vrijeme Dino Kozlevac bio je glavni vatrogasni zapovjednik, rekao je, uz ostalo, Kačan.

Povjerenstvo će, navodi Kačan, zatražiti očitovanje od Jakovčića i Kozlevca te pisane dokumente od podnositelja prijave. Dokumentaciju vezanu uz tu javnu nabavu tražit će od Istarske županije, a od Vlade RH podatke o tadašnjem državnom programu koji je uključivao subvenciju te nabave.

Kačan je kazao i da je danas povjerenstvo donijelo 15 mišljenja povodom upita raznih dužnosnika, od općinskih do dužnosnika državnog tipa, vezano uz sukob interesa, a osim postupka protiv Jakovčića i Kozlevca, prethodni je postupak pokrenut i protiv jednog općinskog načelnika.