ŠTO ĆE REĆI ČAČIĆ?

Jakovčić: HEP nasilnički gura izgradnju Plomina na ugljen!

11.08.2012 u 10:30

Bionic
Reading

'Vlada će imati problema s nama u slučaju da HEP nastavi s gotovo nasiljem koje sad čini', rekao je šef IDS-a Ivan Jakovčić u intervjuu za Jutarnji list odgovarajući na pitanje o izgradnji novog bloka plominske termoelektrane

'Sve ove godine inzistirao sam na izgradnji Plomina na plin i očekujem da se o tome još ozbiljno razgovara. Treba znati da se u SAD-u zatvaraju ugljenokopi jer je plin postao toliko konkurentan da ugljen nije više financijski atraktivan. Sve u svemu, očekujem da Milanović i Čačić kao prva dva čovjeka Vlade, dođu u Labinštinu i razgovaraju o budućnosti elektrane', rekao je Jakovčić.

Prvi čovjek IDS-a smatra da je Vlada do sad pokazala želju da krene u novi ekonomski ciklus i pokrene gospodarstvo, ali se rezultati još ne osjećaju.

Kaže da je u više navrata, prije parlamentarnih izbora, tražio od SDP-a i HNS-a da se dogovore kandidati za osnovne resore, ali to se nije dogodilo i zbog toga je izgubljeno vrijeme na uhodavanju većine ministara.

'Prestao sam inzistirati na tome kad sam shvatio da se radi o unutarstranačkim odnosima u SDP-u, pa i HNS-u', rekao je Jakovčić.