STANJE NA CESTAMA

Jaka bura ometa promet

14.04.2012 u 09:05

Bionic
Reading

Zbog bure na Krčkom mostu i na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina), izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub

Na autocesti A1, od vijadukta Božić do tunela Sveti Rok brzina vožnje ograničena je na 60 km na sat, a na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog olujnih udara bure, rizičnim skupinama vozila (motocikli, autobusi na kat, kamp prikolice i dostavna vozila) preporuča se obilazak starom cestom kroz Gorski kotar (D3 Delnice-Kikovica).

Mokrih ili vlažnih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje. Zbog radova na mostu Krapina u zoni čvora Zaprešić, na autocesti A2 Zagreb-Macelj, u oba smjera, zatvoren je zaustavni i vozni trak. Iz smjera Zagreba zatvoren je krak prema Zaprešiću, a u smjeru Zagreba priključni krak na autocestu sa zagorske magistrale.

Za sav promet zatvorena je državna cesta D1 na dionici Veliko Trgovišće-Luka. Preporučen obilazak je autocestom A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Zabok. Do 20. svibnja bit će zatvorena dionica državne ceste D34 Slatina- Čađavica-Donji Miholjac. Obilazak za osobna vozila je Slatina- Nova Bukovica- Miljevci- Čađavica- Osijek. Obilazak za teretna vozila je Slatina- Našice- Donji Miholjac- Osijek.

Na graničnom prijelazu Macelj pojačan je promet teretnih vozila na izlasku iz zemlje. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.