ŽUMANJCIMA NA GRAD

Jajima na zgradu vukovarske gradske uprave

28.02.2011 u 15:43

Bionic
Reading

Za sada nepoznate osobe, jajima su oko 14,30 sati zasule zgradu vukovarske gradske uprave u Tuđmanovoj ulici

Informaciju o napadu jajima potvrdio je i vukovarski dogradonačelnik Željko Pinjuh, navodeći kako ne zna tko bi mogao biti počinitelj i koji su mu motivi bili.

'Znam samo da su dvije nepoznate osobe došle pred gradsku upravu i počele bacati jaja na zgradu. Na toj strani gradske uprave instalirane su nadzorne kamere, pa vjerujem da će se moći utvrditi njihov identitet', potvrdio je novinarima dogradonačelnik Pinjuh.

Na staklenim plohama gradske uprave ostali tragovi 10-ak jaja, a pred samim ulazom i ljuske. Inače, to nije prvi put da se jajima gađa vukovarska gradska uprava. U vrijeme učeničkih prosvjeda prije godinu i pol nekolicina je učenika jajima gađala vukovarsku 'gradsku kuću'.

Nekoliko sati prije napada jajima, nezavisni političar Petar Macut pozvao je Vukovarce na prosvjed, simbolično nazvan 'Jaje na oko', koji se treba održati u subotu. Macut je pozvao na prosvjed bacanja jaja na fotografije onih koji su krivi za stanje u državi. Očito je da su ga nezadovoljnici pogrešno shvatili i u prosvjed krenuli nekoliko dana ranije.