ured predsjednika

Jadranka Žarković Pečenković Milanovićeva savjetnica za obrazovanje?

13.02.2020 u 10:15

Bionic
Reading

Novoizabrani predsjednik države Zoran Milanović polako slaže svoju kadrovsku križaljku za Ured predsjednika, piše u četvrtak Večernji list, navodeći kako se za savjetnicu za obrazovanje spominje Jadranka Žarković Pečenković, bivša ravnateljica Agencija za odgoj i obrazovanje

Uoči inauguracije u utorak 18. veljače, a nakon koje će odmah biti obavljena i primopredaja dužnosti, Milanović je, navodi dnevnik, obavio niz razgovora s potencijalnim savjetnicima, među ostalim i za područje obrazovanja te klimu i energetiku, za koja također želi stručnjake u svom timu.

Gotovo je sigurno i da će na Pantovčak i Dragan Lozančić, i to kao savjetnik za nacionalnu sigurnost i obranu. Lozančić je bivši šef SOA-e koji je s te funkcije morao otići na traženje predsjednice u odlasku Kolinde Grabar-Kitarović, koja nikada do kraja jasno nije objasnila zbog čega. Lozančić je trenutačno savjetnik potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Poznato je i da Milanović želi savjetnika za branitelje, a u tu je svrhu već razgovarao s umirovljenim generalom Marijanom Marekovićem, ratnim zapovjednikom Tigrova, danas predsjednikom uprave državne tvrtke Pleter, a koji je bio i suradnik predsjednice Grabar-Kitarović.

Tko će mu biti savjetnik za vanjsku politiku, u ovom trenutku nije poznato. Prije se spominjao Mato Škrabalo, sin pokojnog zastupnika HSLS-a Ive Škrabala, koji je 2012. Milanoviću kao premijeru bio savjetnik za vanjsku politiku, ali još nema potvrde za to.

No zato je sada već sasvim izvjesno da će Milanoviću predstojnik Ureda predsjednika biti Orsat Miljenić, koji mu je bio i šef kampanje, donosi Večernji list.