DAN NARCISA

Jadranka Kosor vjeruje da će sindikati popustiti

21.03.2009 u 16:37

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas, na obilježavanju Dana narcisa, kako je optimistična glede završetka pregovora sa sindikatima javnih i državnih službi oko Vladinog prijedloga za šest postotno smanjenje plaća, te izrazila uvjerenje kako će sindikati taj prijedlog u konačnici podržati

ZAGREB - Ponovno ćemo se sastati u ponedjeljak i vjerujem da će sindikati razumjeti kako je Vlada uistinu ponudila dobar i održiv prijedlog. Taj prijedlog daje jamstva sindikatima, odnosno državnim i javnim službenicima, s obzirom da smo u njemu rekli kako se osnovica za plaće koju bismo dogovorili od 1. travnja ne bi mijenjala do kraja ove godine.

Vlada i sindikati javnih i državnih službi sinoć se nisu usuglasili oko Vladinog konačnog prijedloga za šestpostotno smanjenje plaća, pa je novi sastanak zakazan za ponedjeljak, kada sindikati trebaju odgovoriti na njega.

Vlada im u novom sporazumu nudi da će pregovore o ponovnom rastu plaća započeti kada realni BDP počne rasti na međugodišnjoj razini više od dva posto u dva uzastopna tromjesečja.