OPTUŽBE IZ OSJEČKOG HDZ-a

'Jadranka Kosor i Zoran Milanović zajednički ruše HDZ'

18.04.2013 u 16:01

Bionic
Reading

Predsjednik osječkoga HDZ-a Damir Kramarić izjavio je danas u Osijeku kako je bivša predsjednica stranke Jadranka Kosor, u suradnji sa SDP-om, krenula u destrukciju HDZ-a na nacionalnoj razini te pozvao vrh stranke da razmisli o njezinim postupcima.

Na konferenciji za novinare Kramarić je kazao kako posljednji istupi Jadranke Kosor o demokraciji u HDZ-u pokazuju kako neki gubitnici unutarstranačkih izbora u HDZ-u još ne mogu prihvatiti da su ti izbori gotovi, i da je time jedna politička priča završena.

'Umjesto da svoje iskustvo i znanje stavi na raspolaganje stranci u pripremama za lokalne izbore iduće godine, ona je u suradnji sa SDP-om, i lijevo orijentiranim novinarima, krenula u destrukciju HDZ-a na najvišoj razini', ustvrdio je Kramarić.

Ocijenio je kako 'neizmjerna ljubav i izljevi emocija premijera Zorana Milanovića i Jadranke Kosor daju jamstvo da je HDZ na putu oporavka', a da je njih dvoje povezao samo cilj destrukcije i rušenja HDZ-a.

Zapitao je Kosor da objasni kakvu je to demokraciju primjenjivala kada su raspuštani osječki i valpovački ogranci stranke te optužio bivšu predsjednicu da su stranački sastanci u Osijeku tajno snimani, a snimke dostavljane njoj i Vladimiru Šeksu, nakon čega su neki članovi istupili iz stranke, jer više nisu željeli sudjelovati u radu stranke.

Poručio je kako osječki HDZ 'više nije na daljinskom upravljaču Vladimira Šeksa i Jadranke Kosor' te pozvao vrh stranke i klub zastupnika da razmisle o njenim postupcima. Pozvao je i Jadranku Kosor da svoje iskustvo iskoristi u pripremama stranke za lokalne izbore, koji su vrlo važni za HDZ.

Zamoljen da pojasni koji su stranački sastanci snimani, Kramarić je kazao kako su pojedini sastanci snimani dok je predsjednik gradskog odbora bio Dragan Kovačević i dostavljani Vladimiru Šeksu, nakon čega su, ustvrdio je, neki članovi, koji su imali argumentirane istupe o neradu tadašnjeg vrha stranke, bili izloženi pritiscima.