ŽELJKO KERUM

'Ja sam samo igračka preko koje se SDP i HNS izruguju s HDZ-om'

13.02.2012 u 18:49

Bionic
Reading

'Ja po prirodi nisam gubitnik. Sve bitke u životu sam dobio, bez obzira na to koliko me koštale. Na internetu i Facebooku imam podršku koja je deset puta veća nego bilo koji prosvjed koji se protiv mene organizirao na ulicama Splita', kazao je Željko Kerum za RTL Televiziju

U razgovoru za RTL Televiziju splitski gradonačelnik Željko Kerum je kazao kako smatra da ne postoji nikakva šansa da se prikupi potrebnih 13 potpisa za raspisivanje referenduma.

'To je samo maltretiranje građana. Oni znaju da ne mogu dobiti većinu za raspisivanje referenduma i to je još samo jedan dokaz da im nije stalo niti do grada niti do građana. Lokalni izbori su za godinu dana i u ovom trenutku nije vrijedno gubiti vrijeme na nešto što sigurno neće proći. Njih ne zanima neki napredak u gradu, dobrobit grada, već samo destrukcija, kritika i svađa. Sumnjam da će se pronaći trinaesta ruka, koja bi dovela do raspisivanja referenduma. Tužno je da HDZ ne primjećuje kakva im se kaša sprema, a u tome veliku ulogu imaju mediji, koji jedan dan hvale jednog kandidata, a drugi drugog', rekao je Kerum.

'To što se događa u Splitu, to nema nigdje. DORH dolazi ispitivati zašto je pao snijeg, sutra će doći zbog toga što sja sunce, a prekosutra jer pada kiša... Ali DORH u Splitu inače tako funkcionira, jer mu ne odgovara Kerum. Jedno vrijeme su se HDZ-u dodvoravali, ali zna se tko stoji iza svega. Ja nemam dlake na jeziku niti se ikoga bojim, osim Boga. Dakle, DORH u Splitu je politički obojen pa neka sutra ispituju zašto će biti oblačno', obrušio se splitski gradonačelnik zbog optužbi koje mu se stavljaju na teret, te je samouvjereno dodao da će, 'ukoliko se odluči kandidirati na sljedećim lokalnim izborima, vrlo glatko pobijediti'.

'Ako ne, sigurno će se kandidirati netko iz Hrvatske građanske stranke, koju sam ja prije tri godine uspostavio i koja je na lokalnim izborima potukla i HDZ i SDP', izjavio je Kerum.

Splitski gradonačelnik Željko Kerum ocijenio je nekorektnim postupak troje vijećnika HDZ-a u splitskome Gradskom vijeću koji su se pridružili SDP-ovim i HNS-ovim vijećnicima koji su danas službeno zatražili sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se raspravljalo o nedavnim vremenskim neprilikama u gradu i o odluci za raspisivanje referenduma za njegovu smjenu.

'Ja sam samo igračka preko koje se SDP i HNS izruguju s HDZ-om', ocijenio je Kerum i dodao kako je očito da je 'u HDZ-u nered'.

'I dio medija potiče nered u HDZ-u tako što jedan dan favoriziraju jednog kandidata za predsjednika te stranke, drugog dana veličaju drugoga, a trećeg dana u prvi plan stavljaju trećeg kandidata. Cilj je da se oslabi HDZ i da ga se još više učini nemoćnim', smatra Kerum.