KOSOR NEGIRA OSTAVKU

'Ja sam netko tko tek dolazi!'

09.09.2009 u 17:44

Bionic
Reading

Tijekom dana pojavila se glasina o ostavci premijerke Kosor. Ona to odlučno opovrgava. 'Ne, nije točno, to je laž. Ne odlazim! Zar vam ja izgledam kao netko tko odlazi? Ja tek dolazim', rekla je premijerka Kosor za Novu TV

Nakon 70 dana njezine Vlade, održao se i prvi krizni sastanak vodstva stranke na kojem je Kosor utvrđivala svoju predsjedničku funkciju i vodećim HDZ-ovcima dala do znanja tko je šef.

Premijerka se osvrnula i na aktualne prosvjede koji su usmjereniprotiv kriznog poreza te ustvrdila da se njima ništa ne možeriješiti. 'Zahtjevi za ukidanjem tog zakona nisu realni jer bi se ondau pitanje dovela i isplata plaća i mirovina', naglasila je Kosor.

Ponovila je i da jamči da će krizni porez prestati 31. prosinca 2010.godine te da građani u vezi s tim mogu biti mirni i spokojni. 'Nikome nijelako povećati poreze, pa ni meni, ali smo to morali i rashode ćemosmanjivati i dalje. Nisam očekivala pljesak i porezi traju do 31.prosinca iduće godine te osiguravaju isplatu plaća i mirovina', reklaje na kraju premijerka Kosor.


No premijerka poriče da je krizni sastanak bio u tom tonu te da je ona bilo kome u stranci morala nešto objašnjavati u tom smislu. 'Svi to znaju i nema potreba za dodatnim objašnjavanjima', istaknula je. Premijerkin autoritet u stranci potkopava ni manje ni više nego Ivo Sanader, čovjek koji ju je svojom ostavkom doveo na vodeću poziciju u HDZ-u i državi.

Kuloarske priče i šaputanja su sve glasnija, pa premijerka vrijeme i energiju troši na propitivanje tko je kome što rekao.

'Nekome smeta ta moja odlučnost. Nekome smeta', zaključila je Kosor. Premijerka si je dala i zadatak dovođenja javnih tvrtki u red. Time bi osnažila svoj autoritet u Vladi i pokazala u stranci da je vođa. Činjenica da traži neovisne analize o poslovanju državnih tvrtki pokazuje da nikome ne vjeruje, pa ni nadzornim odborima i ministrima koji sjede u njima.

'Ja na temelju novinskih napisa ili onog što sam vidjela neću smjenjivati. Tražim analize i ako one pokažu da je kriv, bez obzira tko je i kakvo mu je ime i prezime, odgovarat će. Pa bez obzira tko mu je zaštitnik', pojasnila je odlučna premijerka Kosor.

'Ja sam tvrdoglava, a tako sam i građena, odlučna sam jer smatram i znam da je ovo nakon rata nikada teži trenutak te znam, nakon dva mjeseca te proučavanja, da možemo vlastitim snagama, a i odlučna sam. Imam snage i energije i znam što još moramo napraviti', dala je jasnu poruku svojim suparnicima Jadranka Kosor.