KOSOR PROTIV POVLASTICA

'Ja ću sigurno biti zastupnik i želim u mirovinu sa 65 godina'

12.04.2011 u 15:34

Bionic
Reading

Predsjednik HSLS-a pozvao je danas šefove najvećih stranaka da se založe za to da saborski zastupnici idu u mirovinu s navršenih 65 godina poput ostalih građana

Kosor je, siguran da će nakon izbora i sam postati saborski zastupnik, pozvao na raspravu prijedlogu izmjena Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika.


‘Ja ću sigurno biti zastupnik i želim ići u mirovinu kad i svi drugi, stoga javno pozivam Jadranku Kosor, Zorana Milanovića, Josipa Friščića i Radimira Čačića da se unaprijed odreknu svih saborskih privilegija’, istaknuo je šef liberala.

Na današnjoj konferenciji za novinare također je izvijestio o peticiji koju je stranka pokrenula krajem ožujka. Riječ je o peticiji da se prvo zaposlenje oslobodi svih poreza i doprinosa tijekom prve godine rada. Prikupljeno je 75 tisuća potpisa koje će Kosor u srijedu uručiti u Banskim dvorima.

‘Želimo pomoći Vladi da u ovih sedam mjeseci do izbora pokrene neke inicijative, prije svega one koje se odnose na zapošljavanje mladih ljudi’, zaključio je Kosor.