DVOJICA PRETUČENA PRED SIRUPOM

Izrezali dečka bocom jer su mislili da je gej?!

03.11.2010 u 12:49

Bionic
Reading

Večernji list javlja da su huligani Kristijan O. (26) i Josip E. (24) u utorak oko 4.30 ispred zagrebačkog noćnog kluba Sirup na Sveticama zaskočili dvojicu prijatelja, B. J. (22) i I. V. (27), te ih pretukli. Prvo su ih palicama udarili po glavi, zatim ih pošpricali suzavcem, a jedan je i razbijenim staklom napao B. J., i sve to samo zato jer su mislili da su - homoseksualci?!

Pretučeni dečki prevezeni su u KB Rebro i pušteni nekoliko sati poslije. I. V. je otišao kući s modricama, a B. J., osim s masnicama, i sa šavovima na lijevom obrazu, ruci i prsima.

Prema pisanju Večernjaka, napadači su odmah uhićeni i prijavljeni zbog nasilničkog ponašanja, odnosno zločina iz mržnje, jer su žrtve homoseksualne orijentacije.

Kristijanu, koji u dosjeu ima već nekoliko sličnih agresivnih ispada, određen je pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a Josip, kojeg policija poznaje otprije po krađama, iza rešetaka je zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Te noći žrtve su slavile prijateljev rođendan na katu underground kluba u kojem je bio organiziran Halloween party. Zbog toga se, kaže B. J., maskirao u grofa Drakulu, a njegov 27-godišnji prijatelj u pogrebnika u gotičkom stilu – nosio je cilindar, frak i bijelu košulju.

Kad su nakon proslave izlazili iz kluba, na vrhu stubišta dočekala su ih dvojica mladića. Ne pitajući ih ništa, palicom su ih odalamili po glavi. B. J. kaže da su ga napali sleđa, a I. V. napali su sprijeda, zbog čega ima masnicu na čelu.

'Nosio sam hrpu stvari od slavljenika na leđima. Htio sam se braniti, ali netko me sa strane pošpricao suzavcem po očima. Jedan od napadača razbio je pivsku bocu i počeo me rezati po licu i tijelu', rekao je novinarima Večernjaka student B. J. iz Dalmacije, koji je sretan što mu nisu stradale oči i srce jer je, kaže, huligan zarezivao duboko, pa mu je tako razrezao i mišić na ruci.

U magli je, kaže, preko puta ceste, dvadesetak metara dalje, vidio policijski kombi ispred kojega su stajali policajci.

Stradali mladići razočarani su policijom, ali i hitnom pomoći kojoj je trebalo, kaže B. J., dugo da se pojavi. B. J., napominje, trpi bolove zbog šavova i masnica. Nijednom od njih liječnici na Rebru, tvrde u izjavama za Večernjak, nisu slikali glave zbog mogućih ozljeda.