PRONAĐENA 23 TIJELA

Izraelski vojnici povukli se iz grada Gaze

16.01.2009 u 13:36

Bionic
Reading

Izraelski vojnici u petak ujutro su se povukli iz središta grada Gaze na položaje u predgrađu, a medicinske službe priopćile su kako su južno od četvrti Tel el-Hava u Gazi pronašli 23 tijela

Izraelski vojnici su se, nakon silovitih uličnih borbi u samoj Gazi vođenih u četvrtak i u noći na petak, tijekom jutra vratili na svoj raniji položaj u bivšem židovskom naselju Netzarim, na rubu najjužnije četvrti grada Zajtun.

U novim napadima u petak ubijeno je troje djece, po palestinskim medicinskim izvorima. Dvoje je poginulo u bombardiranju njihove kuće u pograničnom mjestu Rafah. Još jedna djevojčica poginula je od krhotine granate u izbjegličkom logoru Džabaliji u sjevernoj Gazi.

Četvrt Tel el-Hava, u kojoj je palestinsko medicinsko osoblje u petak pronašlo 23 tijela novih žrtava, teško je razorena u silovitim okršajima u četvrtak i u noći na petak, javile su agencije pozivajući se na informacije stanovništva. Više novih zgrada, podignutih u proteklih nekoliko godina uz pomoć inozemnih donacija, potpuno je sravnjeno sa zemljom, dok u zidovima drugih zjape krateri od topničkih pogodaka.

Bolnica al-Kuds teško je oštećena, nakon što je požar harao upravnom zgradom nekoliko sati. Oko 500 stanovnika četvrti potražilo je utočište u bolnici odakle su evakuirani u obližnje sklonište UN-a-