VRIJEĐALI IH I SVUKLI

Izraelci okrutno protjerali aktiviste!

02.06.2010 u 19:13

Bionic
Reading

Izrael, na koji pljušte kritike sa svih strana, protjerao je u srijedu više stotina stranaca, propalestinskih aktivista, nakon odluke premijera Benjamina Netanyahua da se deportiraju svi koji su uhićeni u krvavu napadu izraelskih specijalaca na humanitarni konvoj za Gazu

'Više nitko od uhićenika nije u ovom času u zatvoru', rekao je glasnogovornik izraelske zatvorske uprave Yaron Zamir.

Glasnogovornik useljeničkog ureda dodao je pak da '404 putnika s brodovlja čeka polazak u zračnu luku Bena Guriona, a 102 su na putu u zračnu luku radi deportacije'.

Još otprilike 125 aktivista koje je Izrael protjerao prevezeni su u Jordan preko graničnog prijelaza na mostu Allenbyju.

Propalestinski aktivisti, koje je Izrael protjerao u Jordan, optužili su izraelske snage da su hladnokrvno ubijale putnike i pucale bez upozorenja u napadu na humanitarno brodovlje.

'Nevjerojatno je to što se dogodilo. Način na koji su nas izraelski zločinci udarali i hladnokrvno ubijali turske aktiviste sličio je na film strave', rekao je marokanski aktivist Abdelkader Amara u svom hotelu u Amanu.

'Izraelci su rabili prave metke i pokazali neviđenu okrutnost i barbarstvo, premda smo svi mi bili nenaoružani. Izraelci su udarali neke putnike kundakom puške, a onda u njih pucali', dodao je marokanski aktivist.

I dvije alžirske aktivistice optužile su izraelske specijalce za okrutnost. 'Udarali su nas, ponižavali, vrijeđali i svukli. Jedan alžirski zastupnik umalo je izgubio oči', rekla je Salha Nuveisrijh.