BLISKI ISTOK

Izrael raketirao Gazu, ubijena tri Palestinca

09.12.2011 u 15:10

Bionic
Reading

U napadima izraelskih zračnih snaga u četvrtak i petak u Pojasu Gaze su ubijena tri Palestinca, a palestinski militanti iz enklave su raketama napali izraelski teritorij

Posljednje borbe izbile su u četvrtak kada su u zračnom napadu izraelskih snaga u automobilu ubijena dvojica militanata, od kojih je jedan pripadnik islamističke skupine Hamasa koji je Izrael optužio za planiranje slanja napadača na Izrael preko susjedne egipatske regija Sinaja.

Palestinski militanti su na zračni napad od četvrtka odgovorili napadom raketama od kojih su neke pale u blizini Beershebe, grada na 35 kilometara od Gaze. U napadu nitko nije ranjen, a stanovnici južnog Izraela sirenama za uzbunu pozvani su u skloništa.

Drugi izraelski zračni udar uslijedio je u petak prije zore, a meta je bio Hamasov logor za obuku u Gazi. Ekpslozija je srušila obližnju kuću u kojoj je poginuo vlasnik, a njegova žena i šestero djece ranjeni, od kojih dvoje kritično, rekli su dužnosnici bolnice.

U izjavi kojom izražava žaljenje zbog civilnih žrtava izraelska vojska je rekla da je eksplozija bila snažna zbog palestinskih raketa uskladištenih pored logora. Hamas je Izrael optužio za pokolj.