NOVI ČLAN 'CRVENIH'

Iznenađenje! Mate Bilić veliko pojačanje Splita

20.06.2013 u 11:19

Bionic
Reading

Momčad Splita dobila je veliko pojačanje za novu sezonu. U redove 'crvenih' stigao je 32-godišnji napadač Mate Bilić koji se nakon dugo vremena vratio u hrvatski nogomet

Čovjek koji je prve nogometne korake napravio u Hajduku Mate Bilić (32), novi je član Splita! U tišini su čelnici Splita radili na dovođenju velikog napadača, a Bilić to svakako jest. Tako su 'crveni' dobili jaku snagu u napadu u igraču koji je više od desetljeća nastupao u Španjolskoj, a posljednjih pet sezona je nosio dres Sportinga iz Gijona.

Napadač Mate Bilić potpisao je dvogodišnji ugovor sa Splitom. Novo pojačanje predstavio je predsjednik kluba Slaven Žužul koji se pohvalio kako Split u ovom trenutku ima najbolji napad u ligi.

'Imamo Bilića, Rebića, Ercega, Bellea..', kazao je Žužul, no dodao je kako je Ante Rebić i dalje na prodaju.

'Ako dođe ponuda razgovarat ćemo, ali nema nikakve žurbe ili pritiska. Bilićevim dolaskom očekujemo još bolji, poletniji, ljepši i razigraniji Split. Porasle su naše ambicije koje su ionako bile velike', rekao je Žužul.

Bilić koji je godinama igrao u Španjolskoj zadovoljan je povratkom u HNL.

'Došao sam u klub koji napreduje, šteta što ne igramo u Europi ove godine, ali bitno je imati ambicije. Nastojat ćemo biti u vrhu', kazao je Bilić.

Novinari su ga pitali je li imao kontakata s Hajdukom:

'Svi mi iz Dalmacije navijamo za Hajduk i zahvalan sam tom klubu na svemu, ali sam profesionalac i svoj kruh zarađujem pošteno. Hajduk je moj klub, ali zadnjih godina nisam s njima u kontaktu', kazao je Bilić.

Na Park mladeži je došao uz pomoć kolege Ivice Križanca i splitskog odvjetnika Krunoslava Peronje.

'Trenirat ću i raditi svom snagom, HNL me jako motivira'.