cestu D42

Izlila se Dobra kod Ogulina, promet po posebnoj regulaciji

17.09.2022 u 12:00

Bionic
Reading

U uvjetima obilnih kiša na prostori sliva Gornje Dobre, u Ogulinu se rijeka Dobra izlila iz korita na državnu cestu D42, promet je u prekidu i odvija se obilazno sukladno posebnoj prometnoj regulaciji i signalizaciji, potvrđeno je u ogulinskom Stožeru Civilne zaštite

Zatvorena je Nazorova ulica od križanja s Križanićevom ulicom do križanja sa Ulicom Zagrad te se promet odvija obilazno Novom cestom, a gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović naglašava "da je to mjesto na kojem se Dobra redovito izlijeva, čim se njen kanjon napuni".

Domitrović je Hini po završetku sjednice Stožera Civilne zaštite u subotu rekao da se očekuje daljnji porast Dobre, pa i više vode na cestama u samom centru grada, ali da bi uskoro trebao vodostaj početi opadati.

"Ipak mislim da veće ugroze ovaj put neće biti", ustvrdio je.

Domitrović je pozvao građane na strpljenje, te da se u slučaju ugroze jave dežurnim službama 112, HGSS-a i Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

U Ogulinu se gradi sustav obrane od poplave, završen je dio velikih radova na budućoj retenciji, ali to sve, kaže Domitrović, još ne brani Ogulin od poplava, sve dok se ne sagradi i brana za akumulaciju.