OTVORENO PROTIV GOPCA

'Izgradnjom Arene Gobac je povezao Sanadera i mafiju'

15.01.2009 u 12:12

Bionic
Reading

Gopčev RK Badel je godinama poslovao mimo računa, onda su na nezakonit način ugasili klub i osnovali novi pod imenom RK Zagreb, otvorili novi žiroračun, a sve to im nije smetalo u zadržavanju kontinuiteta. Poslovali su i preko podračuna u Štedbanci, što je također protuzakonito, optužuje upropašteni poduzetnik Vlatko Paljug

Forest Gump hrvatskog rukometa, tako je Business.hr nazvao Zorana Gobca u portretu koji se bavi likom i djelom najmoćnijeg čovjeka u rukometnim krugovima. Saznaje se tako da je Gobac poslovnu karijeru započeo krajem sedamdesetih u kafiću Papagaj kod proslavljenog rukometaša Zlatka Žagmeštra, nastavio otvaranjem butika M 37, pa otvaranjem kafića i restorana u Ciboni, sve do kupovine Sisačke banke i otvaranja firme Enigma koja se bavi razminiranjem.

Danas mu je glavni biznis pogon za proizvodnju i reciklažu PET ambalaže u Osijeku, a uza sve to Gobac radi kao konzultant i developer.

'Nalazim i naplaćujem poslove za strane trgovačke lance', kaže Gobac. Iz teksta se saznaje da je do Franje Tuđmana mogao doći kad je htio, dobar je s ministrom MUP-a Tomislavom Karamarkom, Miroslavom Kutlom

Jedan od najzanimljivijih dijelova teksta je istup Vlatka Paljuga koji Gopca godinama pokušava dovesti pred sud. Zanimljivo je utoliko što je prava rijetkost da se Gopcu itko uopće javno suprotstavlja.

Zagrepčanin Paljugnekadašnji vlasnik tiskare Artica, već godinama pokušava Zorana Gopca izvesti pred sud, ali bez puno uspjeha. Tvrdi da mu je Gobac neplaćanjem uništio tiskaru, za što je 2005. dobio ovrhu od 2,7 milijuna kuna, ali s računa davno zamrlog RK Badela.

'Prva kaznena prijava podignuta u USKOK-u 2002. godine bila je moja! Međutim, Gobac ima jaku logistiku, umrežen je s mnogima, u rasponu od raznih siledžija do ljudi iz državnih institucija, pa prijave protiv njega ne prolaze. Svaki čovjek iz sustava koji mi je pomogao kasnije je kažnjen', kaže Paljug.

'Ja sam kao parangal bio godinama umočen u te priče i sve nezakonitosti prijavljivao policiji, ali to nije nikoga zanimalo. Primjerice, Gopčev RK Badel je godinama poslovao mimo računa, onda su na nezakonit način ugasili klub i osnovali novi pod imenom RK Zagreb i otvorili novi žiroračun, a sve to im nije smetalo u zadržavanju kontinuiteta. Poslovali su i preko podračuna u Štedbanci, što je također protuzakonito', optužuje upropašteni poduzetnik.

'A izgradnjom Arene Zagreb Zoran Gobac je uspio nemoguće - sjedinio je Sanadera i zločinačku organizaciju', zaključio je Paljug.