POŽAR UGAŠEN

Izgorjela zgrada Olimpijskog centra Bjelolasica!

Bionic
Reading

U požaru koji je noćas oko dva sata izbio na krovu kotlovnice koja se nalazi u sklopu glavne zgrade Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica izgorjeli su restoran, kuhinja i sportska dvorana smješteni u glavnoj zgradi Hrvatskog olimpijskog centra, a krov se urušio

'Izgorjelo je srce Bjelolasice', kazao je za Radio Mrežnicu direktor hotelskog naselja Boris Knežević dodavši da zbog požara Bjelolasica ne može više raditi.

Ono što je počelo tek kao mala vatra oko dimnjaka kotlovnice, pretvorilo se u požar zastrašujućih razmjera, opisuje Knežević.

'Gorio je na početku samo krov kotlovnice, odnosno istočni dio središnjeg paviljona, ali izgorio je na kraju cijeli. Razmjeri štete ne mogu se znati, a izvjesno je da Bjelolasica trenutačno ne može raditi nikako, jer to je središnji objekt u kojem je kotlovnica tj. kompletni sustav grijanja, serveri, dvorana, restoran, srce Bjelolasice je izgorjelo', kazao je Knežević.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Dragutin Foschio za Hinu je izjavio da su svi turisti i osoblje hotela na vrijeme napustili zgradu i da su smješteni u pansionima u odvojenim zgradama koji su, zahvaljujući intervenciji 70 vatrogasaca, spašeni te da više ne postoji mogućnost širenja požara na okolne zgrade. Ni u jednom trenutku nitko od njih nije bio ugrožen ovim požarom. Policija je dojavu o izbijanju požara dobila oko 2,50 sati.

Što će nakon ovoga biti s Olimpijskim centrom, još nitko ne zna, ali sigurno je da trenutačno tamo više nema uvjeta ni za što osim ključ u bravu.

'Ovo što se dogodilo je katastrofa', izjavio je za Radio Mrežnicu gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić nakon što je obišao požarište.
'Svi smo se ponadali da će nakon što je projekt Bjelolasice ušao u programe i projekte Vlade među prioritete doći do pomaka što se tiče kompletne Bjelolasice dogodila se jedna katastrofa. Sigurno je da je to veliki udarac ne samo za Bjelolasicu, već i za Ogulin, Župniju, a i za državu', kazao je Magdić dodavši kako nema druge nego da se svi zajedno udruže i više se posvetiti projektu Bjelolasice koji bi trebao biti od interesa za cijelu Hrvatsku.

Je li izgorjela zgrada bila osigurana, Magdić ne zna, ali se nada da jest. Hoće li materijalnu štetu na zgradi pokriti osiguranje ili vlasnik, tportal je pokušao doznati u Hrvatskom olimpijskom odboru, no oni su nas uputili da se obratimo Vladi RH, budući da HOO nije vlasnik nekretnine na Bjelolasici nego Vlada.

Više informacija nakon policijskog očevida i očitovanja iz Vlade.