suživot je moguć

Izetbegović odgovorio Dodiku: Tko ne voli BiH može ići gdje mu je ljepše

14.09.2022 u 20:14

Bionic
Reading

Na predizbornom skupu Stranke demokratske akcije u Maglaju predsjednik stranke i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović je kazao da narod osjeća da su ovo najvažniji postratni izbori i da je nužno napraviti snažnu kritičnu masu oko koje će se okupiti patriotske snage koje će braniti BiH.

Osvrnuo se Izetbegović i na posljednje izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, koji je kazao da je BiH "primjer da muslimanska i kršćanska populacija ne mogu živjeti u harmoniji".

"Čine sve da se dođe do zaključka da se ne može. Možemo mi, Milorade, i sa Srbima, i s Hrvatima, i s kršćanima i sa Židovima. U svakom narodu ima kukolja. Tko ne voli BiH, tko ne voli muslimane, slobodno mu bilo, nek ide gdje mu je ljepše, ali neće ponijeti ni lonac za cvijeće njene zemlje", poručio je Izetbegović.

Izetbegović je ukazao na potrebu prepoznavanja djelovanja različitih stranih službi koje nastoje napraviti neslogu među Bošnjacima i bosanskohercegovačkim patriotima.

"Morat ćemo se ponovo boriti za sve vrijednosti koje smo izborili, od suvereniteta, teritorijalnog integriteta preko identiteta, vjere i kulture. Ali da bi se borili, mi moramo imati kritičnu masu, jezgru koje će okupljati patriotske snage", kazao je Izetbegović.

Izetbegović je zatim poručio da nitko, pa ni Dodik, neće uspjeti Bošnjacima ogaditi BiH, niti će Bošnjaci i svi bosanskohercegovački patrioti dozvoliti da BiH ostane bez ijednog milimetra svoga teritorija.