ANTUN PALARIĆ

Izbrisati s popisa birača sve odjavljene osobe

22.04.2009 u 13:22

Bionic
Reading

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravu Antun Palarić danas je naložio svim uredima državne uprave u županijama da odmah po primitku policijske odjave prebivališta brišu te osobe iz popisa birača, priopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za upravu.

Palarić je naložio svim uredima državne uprave u županijama koje vode popise birača, da istog dana kada zaprime policijsku prijavu o promjeni prebivališta, tu činjenicu uvedu u popis birača.

Iz ureda naglašavaju kako je nužno da se sve policijske prijave o promjeni prebivališta obrade isti dan, a ukoliko je potrebno Palarić je naložio i prekovremeni rad, u svrhu sprječavanja netočnosti u popisu birača.

Državni tajnik također je zatražio i da se još jednom provjere svi podaci o upisanim činjenicama smrti kako bi se izbjeglo eventualno postojanje umrlih osoba u popisu birača, stoji u priopćenju.

Središnji državni ured za upravu također još jednom poziva sve birače da provjere svoje podatke i mjesto upisa u popisu birača do 2. svibnja 2009.

Birači to mogu učiniti na web stranici Središnjeg državnog ureda za upravu, www.uprava.hr, korisnici T-Mobile mreže slanjem SMS poruke, na način da matični broj građana upišu u poruku, a istu proslijede na broj 54 54, te provjerom u nadležnom uredu državne uprave u županiji prema mjestu prebivališta.

Svaki građanin ima pravo pregledati svoj upis u popis birača, te tražiti njegovu dopunu ili ispravak, naglašavaju iz Središnjeg državnog ureda za upravu.