ivan anušić:

'Izborne kampanje su u pravilu prljave, nadam se da predsjednička neće biti'

21.08.2019 u 17:17

Bionic
Reading

Ivan Anušić, član Predsjedništva HDZ-a izjavio je u srijedu uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a koje ga treba imenovati voditeljem izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima, kako se nada da izborna kampanja neće biti prljava, a HDZ neće voditi prljavu kampanju.

Anušić, koji je i osječko-baranjski župan, novinarima je rekao kako je spreman preuzeti izborni stožer predsjednice Grabar-Kitarović za još jedan predsjednički mandat, naglasivši da neće voditi prljavu kampanju.

Ocijenio je da su sve izborne kampanje u Hrvatskoj, parlamentarne, predsjedničke i lokalne, u pravilu uvijek bile prljave, ali vrijeme je da se to promijeni.

"Zato i jesmo na tako niskoj razini, zato je tako nisko poštovanje ljudi prema politici i političarima. Vrijeme je da promijenimo tu naviku i da se kampanje počnu voditi argumentima, normalnim jezikom, bez spinova i aktivnosti koje dovode u pitanju kredibilitet, prije svega onoga tko nešto pokušava gurnuti u javnost", rekao je Anušić.

Nije na novinarske upite, želio komentirati nedavno u medijima objavljenu navodnu predsjedničinu mail prepisku, rekavši kako o tome treba pitati nju samo.

Upitan je li objava 'mailova' predstavlja ugrozu nacionalne sigurnosti te strahuje li da će toga biti još, Anušić je rekao kako to ulazi u sferu službi koje bi se trebale time baviti.

"Službe bi se trebale baviti time da se određeni ljudi, na određenim pozicijama, s određenim sumnjama u njihov kredibilitet i rad, političko i drugo djelovanje, provjere prije nego uopće dobiju priliku da sudjeluju na tako visokoj razini političkog djelovanja", naglasio je Anušić.