TRAGEDIJA U NOVOJ GRADIŠKI

Izbo ženu nožem jer je s drugim htjela na ćevape

09.01.2010 u 17:28

Bionic
Reading

Jozefina Šmitran (53) umrla je u noći s petka na subotu u novogradiškoj bolnici od ubodnih rana koje joj je nanio njezin nevjenčani suprug Milan Mlađen (67). Tragedija se dogodila u subotu, pet minuta poslije ponoći, ispred obiteljske kuće u Ulici kralja Zvonimira u Novoj Gradiški

Mlađen se pod utjecajem alkohola posvadio sa suprugom, a ubrzo potom potegnuo je i veliki kuhinjski nož. Teško ranjena nesretna žena ubrzo je prevezena u bolnicu, ali ozljede su ipak bile preteške. U bolnici smo doznali da je Jozefina dovezena u teškom stanju, s ozljedama u predjelu prepona, zbog čega je i iskrvarila.

Ana Posavec, jedna od triju Milanovih kćeri, koja živi u Novoj Gradiški, o tragediji je doznala od kumova dvadesetak minuta poslije ponoći. Kazala je da su supruzi zajedno živjeli osam godina.

'Otac i Jozefina često su se svađali, ali u njihovim je sukobima do sada uvijek on izvlačio deblji kraj. Čula sam da je u kobnoj noći u kojoj se dogodio zločin s njima u kući bio još jedan muškarac. Kada su Jozefina i taj muškarac htjeli otići, otac je krenuo za njima i dogodila se tragedija', kaže Ana Posavec.

Prema neslužbenim informacijama, Jozefina i njezin prijatelj krenuli su u Bosansku Gradišku po cigarete 
i ćevape, što se, pak, nije svidjelo njezinu nevjenčanu suprugu.

Unatoč tome, ona se odjenula i s prijateljem izašla, a Milan je, vjerojatno zbog ljubomore, uzeo nož i, sustigavši je, zadao joj nekoliko udaraca. Pala je u lokvu krvi, a njezin je prijatelj skamenjen sve to nijemo promatrao.

Doznajemo i da je Jozefina prošle godine napustila Mlađena i nekoliko mjeseci živjela s drugim muškarcem, ali se Mlađenu vratila oko Nove godine.

Susjedi su potvrdili da su svađe i pijanstvo bili česti u domu Milana Mlađena i Jozefine Šmitran, a katkad je u smirivanju strasti morala posredovati i policija. Upravo je jedan od susjeda, Tomislav Verhas, i pozvao policiju kada mu je Mlađen pokucao na vrata i rekao mu da je ubio suprugu.