KRVOPROLIĆE U ŠIBENIKU

Izbo ga nožem, pokušao se objesiti, pa se izrezao

25.08.2009 u 07:46

Bionic
Reading

Prodavaonica mješovite robe Studenac u Ulici bribirskih knezova u Šibeniku u ponedjeljak u večernjim satima bila je poprište krvavog obračuna. Razvojačeni branitelj najprije je nožem izbo bivšeg radnog kolegu iz TLM-a, a potom se pokušao objesiti, no budući da u tome nije uspio, i sebe je teško ozlijedio nožem. Obojica muškaraca su s teškim ozljedama na tretmanu u šibenskoj Općoj bolnici

Jutarnji list je objavio da je nezapamćeni masakr velikim nožem započeo ispred trgovine nakon što se pred nju svojim VW Pasat dovezao Stipe K., gdje je susreo svoga nekadašnjeg kolegu iz tvornice TLM Damira P., bivšeg hrvatskog branitelja, sada teško oboljelog od PTSP-a.

Nakon započetog verbalnog sukoba, nekadašnji branitelj u jednom je trenutku ušao u trgovinu i od prodavačice koja nije znala što se događa vani zatražio nož s pulta za suhomesnate proizvode, kazavši joj da mu treba 'za nešto stegnuti na automobilu'.

Poznavajući ga osobno, prodavačica mu je, ne sumnjajući što će se dogoditi, dala nož. Izašao je potom van i zabio ga u tijelo nekadašnjeg radnog kolege, pri čemu mu je također zadao nekoliko uboda u leđa i lice. Nakon što je teško ozlijeđen i obliven krvlju Stipe K. pao na pod, Damir se vratio u trgovinu i počeo galamiti držeći i dalje u rukama krvavi nož.

Preplašena djelatnica pobjegla je u susjednu prostoriju gdje se zaključala, jer je doživjela šok, te su policajci nakon dolaska imali dosta problema da je uvjere da je sve gotovo.

Za to vrijeme dok je prodavačica bila zaključana nekadašnji branitelj skinuo je majicu sa sebe te se unutar prodavaonice pokušao objesiti. Nakon što mu to nije uspjelo, ponovno je dohvatio nož, kojim se počeo bjesomučno probadati.

Daljnje ionako nezapamćeno krvoproliće na javnom mjestu spriječili su svojim dolaskom policajci i pomogli također pristiglom osoblju hitne pomoći da teško ozlijeđene pripreme za transport. Nakon obavljenog očevida, na mjesto obračuna koje je umjesto na trgovački objekt više nalikovalo na klaonicu pristigli su šibenski vatrogasci, koji su jakim mlazovima vode oprali krvavi prostor ispred prodavaonice, pa čak i njenu unutrašnjost.

Policija istražuje motive krvoprolića.