IZGUBIO I POSAO

Izbjegavajući rad za opće dobro bivši zamjenik načelnika Vrhovina završio u zatvoru

25.09.2017 u 16:19

Bionic
Reading

Bivši zamjenik načelnika Općine Vrhovine Miroslav Mašić (SDSS) od četvrtka je neočekivano na odsluženju četveromjesečne kazne u gospićkom zatvoru, zbog neodaziva na rad za opće dobro, potvrdio je Hini u ponedjeljak načelnik Vrhovina Milorad Delić (SDSS), nakon što mu je informaciju potvrdio Probacijski ured u Rijeci

Mašić je u ponedjeljak dobio i izvanredni otkaz ugovora u radu u Narodnoj knjižnici, gdje je ranije bio rukovoditelj, a nakon što je započeo kazneni postupak bio je voditelj internet caffea, što znači da je sada zbog višekratnog odgađanja da odradi trideset dana rada za opće dobro morao i u zatvor na četiri mjeseca i ostao bez posla, rekao je Hini načelnik Delić.

Mašić je bio zamjenik načelnika u tri mandata, revizija je 2013. otkrila nenamjensko trošenje 12.000 kuna iz općinskog proračuna, konkretno iz blagajne knjižnice koju je vodio te je prvostupanjski bio osuđen na četiri mjeseca zatvora za zloporabu položaja i ovlasti, a sud u Rijeci je u drugom stupnju zatvor preinačio uvjetnom kaznom u trajanju od godinu dana.

Na kraju je žalba optuženika na uvjetnu kaznu rezultirala presudom na rad za opće dobro u trajanju od mjesec dana i to u starački dom u Otočcu, na što se okrivljenik oglušivao te je u četvrtak rano u jutro po njega došla policija i sprovela ga iz izravno u zatvor.

Načelnik Delić je rekao da mu je žao što se sve to dogodilo, ali da ljudi koji griješe snose posljedice. Najprije je on naložio da se Mašiću susteže od plaće nedostajući iznos, a jedan oporbeni vijećnik slučaj je prijavio policiji pa je uslijedilo suđenje.

Mašića je kaznila i stranka iako je i dalje član stranke, jer se nije mogao natjecati ni za načelnika niti za člana Općinskog vijeća, rekao je Delić, koji je u Vrhovinama i predsjednik općinske organizacije SDSS-a.

"Ipak, priznajem da mi ga je žao kao čovjeka i nadam se da će se nakon zatvora vratiti u normalan život", zaključio je Delić.