kod rijeke

Izbio požar u Psihijatrijskoj bolnici Lopača: Jedna osoba mrtva, više ozlijeđenih

17.08.2018 u 18:27

Bionic
Reading

Jedna je osoba poginula, a nekoliko je njih ozlijeđeno u požaru što je danas oko 16 sati izbio u Psihijatrijskoj bolnici Lopača

Do požara je došlo u 16.15 u Psihijatrijskoj bolnici nadomak Rijeke. U tijeku je gašenje požara i pružanje pomoći ozlijeđenima.

Zasad se pretpostavlja da je poginuli jedan od pacijenata, dok su ozlijeđene osobe medicinski zbrinute i prebačene u bolnicu. Najvjerojatnije su stradali nakon što su se nagutali dima.

Vatrogasne ekipe su na mjestu događaja. Gašenje požara je u tijeku. U početku akcije i vatrogascima i medicinskom osoblju prioritet je bila evakuacija pacijenata i spašavanje ljudskih života.

  • +2
Požar u psihijatrijskoj bolnici Lopača Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

U suradnji s djelatnicima Hitne pomoći dovršena je evakuacija pacijenata. Prema posljednjim informacijama, vatrogasci su uspjeli lokalizirati požar i u tijeku je dogašivanje.

Koliko je zasad poznato, požar je izbio u glavnoj zgradi, a centar požara bio je u jednoj od soba na trećem katu, odakle se širio na četvrti kat i krovište. Požarom su zahvaćene četiri sobe na trećem katu. Točan uzrok požara još se utvrđuje, javlja Novi list.

  • +8
Psihijatrijska bolnica Lopača Izvor: Cropix / Autor: Tea Cimas / CROPIX

Koliko je zasad poznato, požar je izbio u glavnoj zgradi, točnije u jednoj sobi na drugom katu. Točan uzrok požara još se utvrđuje.

Psihijatarska bolnica Lopača smjestena je na Grobniku, osnivač je Grad Rijeka, a pod povećalo javnosti došla je nakon slučaja Ane Dragičević koja je u bolnici provela oko pet godina navodno zbog homoseksualnog opredjeljenja.

Požar u Psihijatrijskoj bolnici Lopača Izvor: Društvene mreže / Autor: Novi list