BUGARSKI POUČAK

Izbačen iz gradskog vijeća jer je igrao Farmville

31.03.2010 u 13:14

Bionic
Reading

Virtualni je farmer Dimitar Kerin umjesto sudjelovanja u raspravi o plovdivskom proračunu na svojoj virtualnoj farmi muzao svoje virtualne krave. Kerina je, tijekom 'teškog fizičkog rada', a navodno je muzao krave, uhvatio predsjednik vijeća Ilko Iliev koji je vrlo snažno reagirao na manjak pažnje na važnim sjednicama, piše Jutarnji list

Kerin nije mogao prestati uređivati svoje virtualno imanje iako su prije početka svake sjednice on i drugih 50 članova vijeća upozoreni na to da ne smiju zlorabiti dobivene laptope i bežični internet. Nakon što je nekolicinu vijećnika uhvatio i sam Iliev, svi su dobili upozorenje.

Međutim, unatoč upozorenju, Kerin je nastavio s 'farmiranjem' te je, na prijedlog vijećnika Todora Hristova i svog nekadašnjeg stranačkog kolege, započelo glasanje o njegovom statusu unutar vijeća. Od prisutnih članova, 20 je bilo za izbacivanje, a 19 protiv.

'Očito mu treba više vremena da se posveti svojem imanju na internetu', izjavio je Hristov u službenom priopćenju.

Po izlasku iz vijeća, oglasio se i sam Kerin.

'Dosegao sam svega razinu 40 dok se moja kolegica i članica vijeća iz desničarske stranke Demokrati za snažnu Bugarsku, Daniela Zhelyazkova, uspjela izgraditi sve do 46. razine', zaključio je Kerin.