USKRS BEZ TALIJANA

Iz Zadra za Anconu tek od svibnja

11.01.2013 u 08:34

Bionic
Reading

U Zadru su šokirani novim Jadrolinijinim plovidbenim redom koji je međunarodnu trajektnu liniji Zadar – Ancona skratio za više od mjesec dana. Tako će umjesto od kraja ožujka do početka listopada, kako je to bilo 2011. i 2012., trajekti spajati Zadar i Anconu od 1. svibnja do 28. rujna

Županijska gospodarska komora Zadar je na nogama. Tajnik Denis Ikić naglašava da će kratki plovidbeni red sniziti prihode i da on nikako ne može zadovoljiti potrebe zadarskoga gospodarstva.

'Tražimo ravnopravnost s ostalim lukama', kazuje Ikić naglašavajući kako Županijska gospodarska komora neće dati suglasnost na ovakav plovidbeni red

Na plovidbeni red nije utjecala niti činjenica da ove godine Uskrs pada 31. ožujka. Zadar će tako ostati zakinut za velik broj talijanskih turista koji su ovakvim redom plovidbe usmjereni prema Splitu, koji je s Anconom povezan cijelu godinu, i Dubrovniku.

Tvrdi stav Jadrolinije nisu smekšale ni činjenice da je linija Zadar - Ancona najkraća, a uz to i najstarija veza dviju između dviju država.