VUKELIĆ KOD ČEHOKA

Iz Varaždina otišli vojnici, čekaju se golferi

05.03.2010 u 13:47

Bionic
Reading

Među sredine koje imaju golf terene namjerava se uvrstiti i Varaždin, čiji čelnici golfere vide na prostoru bivšeg vojnog gospodarstva vojarne Ivan Drašković koja je predana na upravljanje Gradu Varaždinu

'I posljednji vojnik danas simbolično odlazi iz Varaždina što otvara gradu novu perspektivu', ustvrdio je ministar obrane Branko Vukelić nakon potpisivanja zapisnika o primopredaji vojnog kompleksa, bivšeg sjedišta 7. Gardijske brigade - Puma.

S više od 150 tisuća četvorna metra kompleks u Optujskoj ulici najveći je vojni prostor u Varaždinu, a ujedno i posljednjoj koji ima ili će uskoro imati civilnu namjenu. Naime, zahvaljujući naporima Sveučilišta u Zagrebu i Grada Varaždina, prvo je vojarna kod željezničkog kolodvora preuređena u studentski dom. Nakon toga dio objekata vojarne u Križanićevoj ulici predan je Veleučilištu u Varaždinu, a dio je srušen radi individualne izgradnje, odnosno gradnje POS naselja. Usto, vojni poligon u Jalkovcu pretvoren je u zonu malog poduzetništva.

'Varaždin s kojim imamo vrlo dobru suradnju zorno svjedoči kako u najkraćem roku privesti civilnoj namjeni vojne objekte', istaknuo je Vukelić.

Zahvalivši se na postignutom dogovoru o primopredaji, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok najavio je da će se objekti i prostor od 150 tisuća četvornih metara iskoristiti u više namjena. Iako će se o tome provesti i javna rasprava, već sada se govori o mogućem preseljenju policije, veleučilišta te pojedinih državnih službi civilnih udruga, a na prostoru vojnog gospodarstva trebali bi se izgraditi golf tereni u suradnji s privatnim investitorom.