ZAGAĐENJE VODE

Iz sisačke bolnice u Kupu iscurilo 4500 litara lož ulja

12.08.2013 u 15:11

Bionic
Reading

Istjecanje lož ulja u Kupu, o kojemu je jučer obaviještena sisačka Služba 112, na vrijeme je zaustavljeno, pa negativnih utjecaja na okoliš neće biti, doznaje se danas u sisačko-moslavačkoj Policijskoj upravi

'Ustanovljeno je kako se ne radi o namjernom ispuštenju, već je do istjecanja loživog ulja iz spremnika jedne sisačke ustanove došlo zbog oštećenih instalacija. Negativnih utjecaja na okoliš neće biti jer je istjecanje na vrijeme zaustavljeno. U spremnicima nedostaje oko 4.500 litara loživog ulja. Očevid je obavljen, a više o uzrocima oštećenja instalacija biti će riječi na redovnoj konferenciji za novinare u utorak", rekao je za Hinu službenik u Uredu načelnika PU sisačko-moslavačke Srećko Pejnović.


Neslužbeno se doznaje kako je do istjecanja došlo iz spremnika sisačke Opće bolnice, koja u pričuvi ima veću zalihu loživog ulja.

Sisačka Služba 112 u nedjelju je prije podne primila nekoliko dojava o neugodnom mirisu i ispuštanju nepoznate masne tekućine u Kupu iz kanalizacijskog otvora u Lađarskoj uilici. Po dojavi, obaviještene su sve mjerodavne službe, nakon čega je vodopravna inspekcija naredila postavljanje brane uz ispust. Istodobno je po dojavi postupola i policija, kako bi ustanovila izvor i uzroke isticanja onešišćenja.