koronavirus

Iz Hrvatske banke za obnovu i razvitak potvrdili: Zaraženo je nekoliko naših kolega

24.03.2020 u 18:17

Bionic
Reading

Koronavirusom zaraženo je nekoliko djelatnika Hrvatske banke za obnovu i razvitak, potvrđeno je tportalu

'Pratimo zdravstveno stanje naših kolegica i kolega i, prema informacijama s kojima raspolažemo, rezultati testiranja pokazali su postojanje zaraze COVID – 19 virusa (koronavirusom) kod nekoliko naših kolega', rečeno je tportalu u HBOR-u.

'Želimo naglasiti da je HBOR i prije saznanja o prvom pozitivnom nalazu započeo s promijenjenim načinom rada - od 16. ožujka gotovo svi radnici rade od kuće za što su im osigurani potrebni tehnički preduvjeti kako bi se sve poslovne aktivnosti nesmetano odvijale. Time je osiguran redovan rad, a onemogućen međusobni osobni kontakt zaposlenika kao i osobni kontakt s klijentima ili predstavnicima drugih institucija te smanjena mogućnost zaraze. Svi kontakti preusmjereni su isključivo na elektroničku i telefonsku komunikaciju', dodaju.

  • +73
Potpuno prazni gradovi zbog pandemije koronavirusa Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

S ciljem daljnjeg smanjenja mogućnosti prijenosa zaraze, po saznanju o prvom pozitivnom nalazu, svim zaposlenicima su preporučene nužne mjere samoizolacije i prevencije te praćenje uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike.

'Rad HBOR-a i u ovim promijenjenim uvjetima redovito funkcionira te su sve aktivnosti na izuzetno visokoj razini kako bi se osigurala provedba mjera namijenjenih pomoći poduzetnicima radi ublažavanja posljedica uzrokovanih epidemijom virusa COVID – 19 u prilog čemu najbolje govore i mjere koje su danas objavljene', poručuju.