POTONUO DRVENI ČAMAC

Iz hladne Save isplivala dvojica muškaraca, treći nestao

20.12.2011 u 15:01

Bionic
Reading

Nakon što je sinoć na rijeci Savi potonuo drveni čamac u kojemu su bila trojica muškaraca iz Stare Gradiške, dvojica su se iz hladne rijeke uspjela spasiti, no treći nije isplivao

Nesreća na rijeci Savi kod Uskoka dogodila se 18.30 sati. Kako doznajemo, 43-godišnjak, 37-godišnjak i 35-godišnjak su te večeri bili u ribolovu. Dok su se bavili mrežama, nisu vodili računa da težina u čamcu bude pravilno raspoređena. Pri tom su previše opteretili stražnji dio drvenog čamca te je preko njegova ruba počela nadirati voda. U tren oka korito je bilo puno vode te su nesretni ribari iskočili iz čamca koji je odmah potom i potonuo.

Iz hladne Save plivanjem su se uspjeli spasiti 43-godišnji vlasnik čamca i njegov 35-godišnji prijatelj. Nakon što su po mrklom mraku isplivali na hrvatsku obalu rijeke, shvatili su da trećeg 'člana posade' nema.

Sinoć oko 19.45 policiji je dojavljeno da je na rijeci potonuo čamac pri čemu je jedna osoba nestala. Odmah je pokrenuta potraga za nestalim 37-godišnjakom u koju se danas oko 11 sati uključio i ronilački tim koji pretražuje korito rijeke.