granični spor

Iz Crne Gore opet spominju granicu na Prevlaci, načelnik naše najjužnije općine: Hrvatska neće dati ni metra svoga teritorija

08.10.2020 u 10:23

Bionic
Reading

Božo Lasić, načelnik najjužnije hrvatske općine Konavle, na Facebooku se osvrnuo na izjavu crnogorskog šefa Uprave za nekretnine koji je izjavio kako Crna Gora ima šanse u eventualnoj arbitraži oko Prevlake. Na toj točki Hrvatska i Crna Gora i dalje su u graničnom spor

'Ne mogu se ne osvrnuti na nedavno (ponovno) posezanje Crne Gore nad povijesnim hrvatskim i konavoskim teritorijem – Prevlakom. Ako i dolazi od jednog niže rangiranog činovnika, previše je.

Podsjetit ću ovom prilikom da je i otok Mamula katastarski pripadala nama, no to je sada manje bitno. I ovakvo pretendiranje na Prevlaku još je jednom jasno pokazalo koliko je bila mudra odluka prepustiti tvrđavu na rt Oštru Općini Konavle, a s ciljem obnove od strane Društva prijatelja dubrovačke starine.

Ne mogu se ne osvrnuti na nedavno (ponovno) posezanje Crne Gore nad povijesnim hrvatskim i konavoskim teritorijem –...

Objavljuje Božo LasićSrijeda, 7. listopada 2020.

To je ujedno i savršen odgovor svim dušebrižnicima koji su osporavali taj projekt čija će strateška vrijednost biti sve jasnija kako vrijeme bude odmicalo. Na tome želim jasno, nedvosmisleno i javno zahvaliti DPDS-u.

Taj objekt, na kojem vijori hrvatska zastava bit će u isto vrijeme muzej, utvrda i potvrda da Prevlaku nikada nikome nećemo prepustiti, a ujedno će biti okupljalište svim ljudima s miroljubivim i dobrim namjerama.

Da naš istočni susjedi imaju imalo obraza ovakve izjave sebi ne bi dopustili, no nažalost ovakvih istupa možemo očekivati sve više nakon tamošnje promjene vlasti.

Imam kao načelnik Općine Konavle i Konavljanin puno povjerenje u našu Vladu i premijera Andreja Plenkovića, da Hrvatska neće dati ni metra svoga teritorija. Preskupo smo platili slobodu da je tako olako pustimo', napisao je Lasić.