OBRANA PORUČILA ŠEKSU

Ivo Sanader nije Zoro osvetnik

13.09.2011 u 13:03

Bionic
Reading

Obrana Ive Sanadera odbacila je danas optužbe potpredsjednika HDZ-a Vladimira Šeksa da je bivši premijer i predsjednik te stranke Zorro osvetnik i glavni politički neprijatelj HDZ-a koji neistinama pokušava prebaciti odgovornost na druge nevine ljude

'Naš branjenik u svojoj obrani nikoga ne tereti, niti pojedince niti stranku. On tvrdi da je politički vodio HDZ, a da su drugi, prije svega tajnik stranke i blagajnica, bili operativno zaduženi za organizaciju i financije', kazao je Hini jedan od Sanaderovih branitelja Čedo Prodanović, ustvrdivši kako Sanader zbog pet istraga i pritvora ima 'puno prečih problema nego li se baviti politikantskim borbama o kojima nagađa Šeks'.

'On je usredotočen na svoju obranu i ne zanimaju ga nikakve političke igre i igrice. Da je htio atakirati na HDZ to bi učinio javno i to bi rekao i u svojim iskazima, a ne bi to radio preko bivše stranačke blagajnice Branke Pavošević kojoj je dao otkaz i koja, među ostalim, tereti i njega samoga', kazao je Prodanović.

Ustvrdio je da Šeks nije konzistentan jer vjeruje prvom iskazu Pavošević u kojem ona tereti Sanadera, ali ne i trećem iskazu kojim se navodno tereti HDZ, pa to pripisuje nekoj podzemnoj aktivnosti Sanadera.

Prodanović je rekao kako se u slučaju 'crnih fondova HDZ-a' Sanader brani tvrdnjom da o tome ne zna ništa te da su za to odgovorni drugi, ako je toga bilo. Dodao je da obrana do kraja tjedna ima rok za odgovor na prvu optužnicu protiv bivšeg premijera i da na tome intenzivno rade.

Sanadera je USKOK nedavno optužio za ratno profiterstvo. Tereti ga se da je sredinom 90-ih kao zamjenik ministra vanjskih poslova zlouporabio položaj i ovlasti, nezakonito uzevši proviziju od austrijske Hypo banke za zajam koji je dogovarao u ime Hrvatske.