UNATOČ BREMENU FIMI MEDIJE

Ivica Kirin uživa u noćnom životu

07.11.2010 u 15:50

Bionic
Reading

Ivica Kirin, aktualni gradonačelnik Virovitice i nekadašnji ministar unutarnjih poslova, inače miljenik medija, čovjek koji je posljednje vrijeme javnosti zanimljiv zbog afere Fimi media, a naročito zbog onoga o čemu je po tom pitanju razgovarao s USKOK-om, sinoć je, negdje oko jedan iza ponoći, navratio na koncert Elementala u virovitički Barcode caffe

Iako je bio raspoložen te pozdravljao sve odreda, popularnom Kiri ovih dana najvjerojatnije i nije do smijeha.

Afera Fimi media, prema kojoj se Kirinu stavlja na teret pogodovanje tvrtki Nevenke Jurak, dok je bio na čelu Ministarstva unutarnjih poslova, sa 26 milijuna kuna proračunskog novca, još uvijek je aktualna tema Virovitičana. Kirin o njoj ne razgovara s novinarima i gotovo im je nedostupan, a dio virovitičke javnosti smatra da je Kirin, zapravo, žrtva 'velikih igrača'.

Podaci o USKOK-ovoj istrazi i Kirinovu svjedočenju sasvim su šturi, tek postoje naklapanja oko toga je li, kao osumnjičenik, vrući kesten odgovornosti odlučio prebaciti na 'nalogodavca'. Bez obzira na to što će učiniti u budućnosti, oporba (SDP) ne dijeli stav s dijelom lokalne javnosti da njihov gradonačelnik nije imao puno izbora te od njega traži ostavku na mjesto gradonačelnika Virovitice.

'Umjesto da je, kao ministar MUP-a, dao uhititi osobu koja je tako nešto uopće pomislila i zatražila, on je pokorno dao taj novac i tako se uključio u kriminalnu radnju. O tome je šutio tri godine i sada se pitamo kako mu se uopće može vjerovati', rekla je nedavno na tiskovnoj konferenciji Nada Čavlović Smiljanec, predsjednica virovitičkog SDP-a i saborska zastupnica.