PRIHVAĆENA OSTAVKA

Ivica Đikić više nije glavni urednik Novog lista

30.03.2010 u 17:42

Bionic
Reading

Ivica Đikić podnio je danas neopozivu ostavku na mjesto glavnog urednika Novog lista, a svoju će dužnost obavljati još mjesec dana, kada mu ističe Ugovor. Iako do njega nismo uspjeli doći, neslužbeno doznajemo da se na takav potez odlučio zbog neslaganja s upravom oko uređivačke koncepcije

Đikić je na funkciji glavnog urednika Novog lista od 29. travnja 2009, a naslijedio je Gorana Kukića kojemu je tada istekao treći četverogodišnji mandat.

Rođen je 1977. godine u Tomislavgradu u BiH , gdje je vrlo mlad postao ratni dopisnik Hine i Slobodne Dalmacije. Kao novinar počeo je 1996. godine raditi za Feral Tribune, da bi od 2001. pa sve do njegovog gašenja bio zamjenik glavne urednice tog tjednika. Potom je nekoliko mjeseci radio u zagrebačkom dopisništvu Novog lista, odakle se preselio u Rijeku, a čini se da će se za mjesec dana onamo i vratiti. Iako je većina članova uredničkog kolegija Novog lista bila protiv Đikićevog imenovanja za glavnog urednika, dobio je mandat na godinu dana s mogućnošću produljenja ovisno o rezultatima.

Tko će preuzeti kormilo najutjecajnijeg riječkog dnevnika u vlasništvu Roberta Ježića, još se ne zna.