AGROTURIZAM NA KORDUNU

Ivanković izgradio imanje novcem Svjetske banke

27.01.2012 u 16:43

Bionic
Reading

Skriven iza braniteljske zadruge Uzor, poznati novinar i publicist Nenad Ivanković u Perjasici u općini Barilović nedaleko od Karlovca nakon dvije i pol godine izgradio je eko-selo, piše Jutarnji list

Braniteljska zadruga koja je formalni investitor registrirana je na toj kordunskoj lokaciji, a osnovna joj je djelatnost stočarstvo i agroturizam. Novinar Jutarnjeg lista nazvao je upraviteljicu zadruge Jasenku Babić, no javio mu se Ivanković kazavši kako nema nikakvih komentara.

Ivankovićevo imanje je najljepše u tom dijelu Korduna, sastoji se od dvije drvene kuće između kojih je visokom ogradom ograđeno dvorište, a ispred je pečenjara.

Gradnju objekta nadgledao je bivši karlovački dožupan Marinko Milčić, a zemljane radove izveli su, kažu mještani, bageri i mehanizacija generala Ljube Ćesića Rojsa.

Zanimljivo je da je taj braniteljski projekt financiran sredstvima Svjetske banke, i to sa 460 tisuća kuna bespovratnih sredstava iz Projekta socijalnog i gospodarskog oporavka, koji je realiziran preko Ministarstva regionalnog razvoja. Novac je, ističe Jutarnji, isplaćen za razvoj agroturizma.