žestok napad

Ivanić opleo po Dodiku, nazvao ga podanikom Hrvatske

27.09.2022 u 14:27

Bionic
Reading

Počasni predsjednik PDP-a i bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić reagirao je izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je pridobio Hrvatsku za saveznika.

'Pozivam Dodika da navede jednu pozitivnu stvar koju su njegovi saveznici iz Hrvatske uradili za srpski narod i Republiku Srpsku ikada, a posebno prethodnih godina otkada on njeguje najbliže odnose sa njima. Bez obzira na njegova opravdanja, evidentno je da vlast u Republici Srpskoj i BiH, na čelu sa Dodikom, uporno pravi ustupke Hrvatskoj, a da ništa zauzvrat od toga nemamo', rekao je Ivanić, a prenosi Klix.ba.

Ivanić kaže da je njegov pristup politici uvijek bio da se trebaju graditi veze i prijateljski odnosi među državama, ali zasnovane isključivo na reciprocitetu.

'U ovom slučaju reciprociteta nema, nego nas je Dodik doveo u podređen položaj u odnosu na Hrvatsku, što on, veoma politički naivno, smatra savezništvom. Nakon svega što je od strane Dodika napravljeno za interes Hrvatske, pa i proglašavanje njima bitnog infrastrukturnog projekta srpskim nacionalnim interesom, teško da može navesti ijedan potez Hrvatske koji je nama konkretno pridonio. Zato su veoma opravdane i golim okom vidljive tvrdnje da se tu ne radi ni o kakvom savezništvu nego o podaništvu interesima Hrvatske od strane vladajućeg režima u Republici Srpskoj i BiH', naveo je Ivanić.

Dodik je gostujući u programu srbijanske TV Happy rekao da je njegov dobar odnos sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem doveo do toga da je on 'amortizirao pritiske Hrvatske na RS u EU i NATO integracijama'.